Beeld © Chaya Pattiapon

RTL stopt per direct met De Villa na onacceptabel gedrag

21 november 2019 16:23

RTL heeft besloten om per direct de uitzendingen van De Villa te staken, zo laat een woordvoerder weten aan RTL Boulevard. "Seksueel grensoverschrijdend gedrag is onacceptabel en mag nooit worden gepromoot, niet voor en niet achter de schermen."

"We bieden hiervoor onze excuses aan"

"Dat er tot twee keer toe scenes worden uitgezonden die iets anders suggereren kunnen we niet tolereren en we bieden hiervoor onze excuses aan", aldus RTL. "Er wordt een grondig onderzoek gestart met de desbetreffende inhoudelijk verantwoordelijken bij de zender en bij producent Blue Circle om te achterhalen hoe dit fout heeft kunnen gaan en vooral hoe we dit in de toekomst voorkomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ophef over verkrachting in Spaanse Big Brother

Op Twitter verschenen twee fragmenten online die voor flink wat kritiek zorgden. In het eerste fragment is te zien hoe deelneemster Julia vertelt geen kus van Steve wil. “Ik vind dat niet fijn”, vertelt ze. Toch zet Steve door en hij probeert het nogmaals. Als Julia hem nogmaals uitlegt dat ze het echt niet fijn vindt, noemt Steve haar een stumper en dramaqueen. “Sexual assault en aanranding wordt genormaliseerd op de Nederlandse televisie! Dit is géén knuffelen. Dit is niet onschuldig”, valt te lezen op Twitter.

De reacties onder het fragment zijn zeker niet mals. “Dit is zo walgelijk”, en “Ik hoop dat ze aangifte doet” valt er te lezen. Ook presentator Tim Hofman deelt een fragment op zijn Twitter-account. Hierin is te zien hoe Jady alleen op haar slaapkamer ligt als José de kamer inloopt. Ze vertelt duidelijk in de uitzending dat ze die avond dronken was en ook in de camera zegt ze dat ze zich niet goed voelde. José vraagt haar om de deur van haar slaapkamer niet op slot te doen en vraagt Jady of ze wil of hij weggaat. In de camera vertelt José: “Ik ben bloedje geil.” In de beelden is te zien hoe Jady, terwijl José bovenop haar ligt, vertelt dat ze dit niet kan maken. In de beelden is duidelijk te zien hoe José blijft aandringen en toch weer op haar gaat liggen.  

“Oja. RTL 5, in programma De Villa, dacht: meid helemaal van de wereld, geeft geen blijk van wil tot seks en guy 'is nou eenmaal geil' en duikt er bovenop. Dan zetten we daar een grappig muziekje en ludieke voice over onder”, schrijft Tim Hofman bij het fragment.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gaan deze De Villa-stelletjes ook écht samen de deur uit?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!