Beeld © RTL Boulevard

Rossana Kluivert reageert op beschuldigingen fraude

25 november 2019 18:35

Rossana Kluivert zet zich al tien jaar met hart en ziel in om zwerfhonden een nieuw thuis te geven. De 47-jarige heeft zelfs haar eigen Kluivert Dog Rescue Centre Foundation op Curaçao. En die ligt nu onder vuur. Het programma Opgelicht?! heeft zijn twijfels over het uitgavenpatroon. Rossana is bij ons in de studio om haar verhaal te doen.

"Juist ik heb er bloedhekel aan als er geld op andere manieren binnenkomt"

In de uitzending van morgenavond duikt presentator Jaap Jongbloed in de Kluivert Dog Rescue Centre Foundation. Hij onderzoekt in de aflevering waarom er na het binnenhalen van vele donaties nog altijd geen hondenopvang is.

Twee weken geleden komt ook nieuws over fraude naar buiten. Volgens de advocaat van Rossana is de stichting, die wel vaker in het nieuws komt, niet perfect, maar wel open en eerlijk. Daarom doet ze dan ook in RTL Boulevard haar verhaal. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rossana Kluivert vraagt om hulp na inbraak

"Ik vond het vrij raar dat ik op het eiland werd geconfronteerd", laat ze weten in de uitzending. Volgens de dierenliefhebber ligt het geld bij stichting Dierenlot en is het uit haar handen. Volgens Rossana zijn er meerdere stichtingen op het eiland en is die van haar er eentje die het juist op de officiële manier doet.

Opgelicht?! zou mensen hebben gesproken die niet op haar komst zouden zitten wachten op het eiland. "Ik ben al een half jaar bezig met advocaten omdat dat in kaart breng (...) Er is nog geen center, want ik was pas net op het eiland. Nu hebben we een asiel."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Shane Kluivert heeft vandaag iets te vieren

Wat haar vooral pijn doet is dat ze zichzelf morgen in de uitzending niet mag verdedigen. Volgens haar komen er morgen ook geen lijken meer uit de kast. "Juist ik heb er bloedhekel aan als er geld op andere manieren binnenkomt", aldus de 47-jarige.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!