Beeld © Martijn van Gelder

Oeps! Finalisten Expeditie Robinson een week te vroeg bekend

08 december 2019 14:26

Zender RTL heeft per ongeluk een promotiefilmpje uitgezonden waarop te zien is wie de finalisten van Expeditie Robinson zijn. Het spotje was bedoeld voor volgende week. En daar zijn de kijkers niet zo blij mee.

"Omdat ik toch al weet wie het niet halen"

Een grote teleurstelling voor fans die al wekenlang aan het wachten zijn op de grote winnaar van Expeditie Robinson. Vanavond zou eindelijk duidelijk worden welke deelnemers naar de finale zouden gaan, maar door het reclamespotje dat per ongeluk al is uitgezonden, is de spanning eraf. Er is namelijk te zien welke kandidaten doorgaan naar de finale. Een teleurstelling voor de kijkers, en die delen ze graag op social media. "Omdat ik toch al weer wie het niet halen", schrijft een fan op Twitter. 

RTL verklaarde aan Boulevard dat het ondanks de fout, nog steeds de moeite waard is om te kijken vanavond. "Als gevolg van een menselijke fout is de promo eenmalig een dag te vroeg uitgezonden waarin de finalisten van Expeditie Robinson al te zien zijn. We vinden het uiteraard heel spijtig voor de trouwe fans dat daardoor de uitkomst van de halve finale bekend is. Maar kleine troost, de proeven van de halve finale zijn zo spannend, dat het zeker de moeite waard is om vanavond te kijken en te zien hoe de finaleplekken zijn veroverd. We hopen dat onze spoiler niet verder wordt verspreid", aldus RTL. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Tim Coronel valt in slaap tijdens kijken Expeditie Robinson

Eerder was het programma ook in opspraak, nadat het leek dat er sprake was van doorgestoken kaart. "Nadat de echte Robinsons al uit het programma waren gestemd, kan dit er ook wel bij. Zolang echte Robinsons niet doorgaan naar halve finales en finales is dit programma geen ring waard", schrijft één van de boze fans op social media. Ook andere kijkers laten van zich horen. "Lekker dom van RTL!" en "Zo fout van de zender als dit dus voortijdig verklapt is." 

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Expeditie-Tim: 'Ik ergerde me het meest aan Shary-An'

Expeditie Robinson is iedere zondag om 20.00 uur te zien op RTL 4. 

Tim Coronel vertelde eerder openhartig aan RTL Boulevard dat hij ontzettend verdrietig was over zijn vertrek. Bekijk hier de hele video.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!