Beeld © BNNVARA/Tom Tenseldam

Angela de Jong: 'Matthijs stopt in maart met DWDD'

13 december 2019 15:15

Televisie-recensente Angela de Jong (43) is van mening dat Matthijs van Nieuwkerk (59) stopt met zijn successhow De Wereld Draait Door op NPO1. Dat vertelde de meest gevreesde recensente van het moment in de De Ochtendshow to go op basis van haar bronnen.

"Matthijs wil het nieuws graag zelf delen"

Een nieuw seizoen van De Wereld Draait Door zal op televisie zijn tot maart volgend jaar. Angela is er van overtuigd dat Matthijs na die periode afscheid neemt, ook al heeft hij nog een contract bij de NPO tot september 2020. 

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

NPO: andere situatie voor programma's Matthijs en Floortje

Als hij het in maart voor gezien houdt, moet er uiteraard gedacht worden aan waardige opvolging. Volgens Angela komen er twee presentatoren in zijn plaats. "Ik begreep wel dat als hij stopt - wat wel de verwachting is - dat het ook de bedoeling is dat daar een duo komt te zitten."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk feliciteert Jeroen Pauw met bosje bloemen

Dát Matthijs gaat vertrekken lijkt geen geheim meer te zijn, omdat hij eerder deze week in DWDD zelf zijn afscheid al leek aan te kondigen. Hij zei toen dat hij "over een week of twee" vertelt wat zijn toekomstplannen zijn. De presentator en zijn salaris zijn dit jaar al geruime tijd onderwerp van gesprek. Matthijs verdient al jaren boven de balkenendenorm. Nu hij weer terug moet naar die grens, zou hij meer dan ooit openstaan voor een transfer naar een commerciële omroep. 

Eerder deze week ging het dus al over het eventuele vertrek van Matthijs van Nieuwkerk. Ook in RTL Boulevard bleef het niet onbesproken. Mediadeskundige Rob Goossens, Peter R. de Vries en Ruud de Wild mengden zich toen in de discussie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!