Beeld © Heel Holland Bakt / Omroep MAX

Deze kandidaten gaan de strijd aan in Heel Holland Bakt

16 december 2019 12:12

Maar liefst 50 potentiële kandidaten gingen afgelopen weekend de strijd aan om één van de tien felbegeerde plekken in de Heel Holland Bakt-tent te bemachtigen. Wij stellen ze aan je voor. Bakkers klaar? Bakken maar!

De banden van de golfkar zijn opgepompt, het gras is gemaaid, de keukenmachines zijn gesmeerd en na een strenge selectie met meer dan 500 aanmeldingen, mochten deze zomer de 50 beste thuisbakkers hun spektakelstuk presenteren aan Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. Niet in de beruchte Heel Holland Bakt-tent, maar op de braderie. De top 20 mocht door naar de volgende ronde: het Heel Holland Bakt-kamp, waarvan er uiteindelijk tien overbleven. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Slagter wil kinderversie Heel Holland Bakt

Aline (23)

De student leerde al op jonge leeftijd van haar moeder de lekkerste baksels maken. Nog steeds bakt ze het liefst bij haar ouders thuis in de keuken. Niet alleen omdat die net wat ruimer is dan de keuken van haar studentenhuis, het is ook een stuk gezelliger als iedereen helpt opeten. Meedoen aan Heel Holland Bakt is voor Aline dan ook hèt ultieme bakkershoogtepunt. Haar specialiteit? Als echte Limburgse is dat natuurlijk vlaai! 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Robèrt baalt van mislopen nominatie Heel Holland Bakt

Anouk (43)

De hbo-docent is het gelukkigst als ze in de keuken staat. Althans, keuken… Anouk bakt momenteel tussen de hamers, schroevendraaiers en beitels in de garage, omdat haar huis druk wordt verbouwd. Gelukkig kan ze af en toe even ontspannen door een lesje yoga, iets wat ze ook wil doen in de Heel Holland Bakt-tent.

Arjen (36)

Vorig jaar meldde hij zich ook aan voor het programma, maar toen wist hij het nét niet tot de tent te schoppen. Dit jaar had hij meer succes, en hoe! Zijn specialiteit? Käsesahnetorte, een specialiteit uit Oostenrijk die hij leerde kennen tijdens zijn grote liefde: wintersport. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robèrt van Beckhoven onzeker over uiterlijk

Esther (43)

De 43-jarige Esther vliegt voor haar werk de hele wereld over. Toch staat ze ook graag in de keuken, al moet ze wel nog even haar zenuwen de baas blijven... Meedoen aan Heel Holland Bakt vindt ze een enorme uitdaging, maar ze staat ook te popelen om de jury blij te maken met haar fantastische baksels. 

Ingmar (34)

Maak kennis met Ingmar, die scheikunde combineert in zijn kookkunsten. Zijn inspiratie voor bijzondere smaken haalt hij graag uit Japan. Zijn grootste fans zijn zijn vrouw en dochtertje Saga, die hem motiveerde om op te geven voor Heel Holland Bakt.

Jeanette (38)

Jeanette voelt zich thuis in de keuken, want het bakken heeft ze met de paplepel ingegoten gekregen. Met haar moeder stond ze als kind al uren in de keuken. Haar doel bij Heel Holland Bakt? Winnen natuurlijk! 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste Televizier-prijs naar Heel Holland Bakt

Jeroen (31)

“Never trust a skinny baker, dus mij kun je wel vertrouwen”, is het motto van Jeroen. Zijn specialiteit: ambachtelijk gebak waar je bourgondisch van kunt genieten. Want genieten hoort bij het leven, volgens de thuisbakker.

Johan (47)

De 47-jarige Johan weet wel wat lekker eten is, want hij is kaasboer. Pakjes en zakjes komen er bij Johan thuis niet in, Johan maakt alles helemaal zelf. Ook voor een flinke portie gezelligheid ben je bij Johan aan het goede adres. En voor lekkere oud-Hollandse taarten trouwens ook.

Nina (30)

De 30-jarige Nina heeft haar roots in Bosnië en dat proef je in haar baksels. Niet alleen qua smaken, maar vooral wat zoetheid betreft. Een taart zonder suiker? Daar komt ze haar bed niet voor uit.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Heel Holland Bakt-Maroeska te zien in The Passion

Pauline (26)

Pauline staat in het dagelijks leven voor de klas, maar ruilt haar lokaal nu in voor de HHB-tent. Als echte Limburgse is vlaai natuurlijk haar specialiteit. Wanneer een vlaai echt goed is? "Als hij een harde bodem heeft en je een “krakje” hoort als je hem aansnijdt", aldus de 26-jarige.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!