Beeld © Omroep MAX

André van Duin brengt ontroerend eerbetoon aan Martine Bijl in HHB

23 december 2019 07:18

Tijdens de tweede aflevering van Heel Holland Bakt stond André van Duin (72) op ontroerende wijze stil bij het overlijden van Martine Bijl. Bijl overleed afgelopen mei aan de complicaties van een hersenbloeding die ze in 2015 kreeg.

"Zij mag niet ontbreken"

Martine Bijl presenteerde het programma in de eerste drie seizoenen, van 2013 tot en met 2015. Ze moest het opgeven nadat ze een hersenbloeding kreeg. André van Duin was haar opvolger, in eerste instantie voor één seizoen. Maar het herstel van Bijl ging moeizamer dan gedacht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze kandidaten gaan de strijd aan in Heel Holland Bakt

In de meest recente uitzending van Heel Holland Bakt bracht André van Duin een subtiel en respectvol eerbetoon aan zijn voorganger. Net nadat de kandidaten aan de slag zijn gegaan met de signatuuropdracht, pakt hij een ingelijste foto van Martine Bijl. "Zij mag niet ontbreken", zegt hij er nog bij. Hij kust de foto en zet hem neer. "In gedachten houdt ze een oogje in het zeil, Martine Bijl."

De actie maakt veel indruk, zo blijkt op sociale media. 'Ontroerend en mooi', zeggen meerdere mensen op Twitter. 'Dit was nou eens een perfect en waardig herdenkingsmomentje.' En: 'Dat was een moment van slik. En snik.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stoppen Janny en Robèrt met Heel Holland Bakt?