Beeld © Netflix

The Witcher is nu al Netflix-serie met hoogste rating ooit

24 december 2019 14:01

Niet eens een week na de release is The Witcher al de best beoordeelde Netflix Original aller tijden op IMDb. De show werd al vaak vergeleken met Game of Thrones door fans, maar ook critici zijn laaiend enthousiast.

Netflix eindigt het jaar goed met nóg een hit op handen. The Witcher valt namelijk niet alleen in de smaak bij de gebruikers van de streamingdienst, maar vooral ook bij critici. IMDb stroomt vol van de recensies en heeft de show een gemiddelde van een 8,9 gegeven. Daarmee is de fantasyserie de hoogst beoordeelde Netflix Original aller tijden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yes! The Witcher krijgt tweede seizoen nog voor de start

The Witcher verslaat hiermee tegenstanders als Black Mirror, Stranger Things, Narcos en House of Cards. Een behoorlijke prestatie dus. Helaas was het maar van korte duur. Zo'n rangschikking wijzigt natuurlijk nogal snel en inmiddels is het alweer een beetje gezakt, namelijk naar een 8,8. Naast IMDb zijn er uiteraard meerdere rangschikkingssites, zoals Rotter Tomatoes en Metacritic, waar de serie een stuk minder wordt geprezen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meeste Golden Globe-nominaties voor Marriage Story

Bovendien is The Witcher niet het enige succes van Netflix de afgelopen tijd. Ook de film Marriage Story doet het enorm goed, zoals te zien is in de video hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

The Witcher 3 ineens weer populaire game na Netflix-serie

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!