Beeld © Wim Kluvers/NTR

Luizenmoeder-acteur Diederik Ebbinge beleeft kijkcijferhorror

30 december 2019 15:56

De tijd van kijkcijferknallers is voorbij voor acteur Diederik Ebbinge (50). Zijn nieuwe satirische talkshow Promenade kan niet eens in de schaduw staan van zijn hitserie De Luizenmoeder, waarmee hij twee seizoenen lang de pannen van het dak scoorde.

"De tweede show wist maar 107.000 kijkers te trekken"

Met het succes van De Luizenmoeder nog vers in het geheugen, heeft acteur en schrijver Diederik Ebbinge de kans gekregen om het gat van Zondag met Lubach op NPO3 op te vullen. Maar waar Arjen Lubach (40) standaard een miljoenenpubliek weet te boeien, trekt Diederik met zijn fictieve talkshow Promenade geen volle zalen. De eerste aflevering was vorige week goed voor 210.000 kijkers, een week later is daar amper de helft van over. Aan het tijdslot kan dat niet liggen, gezien de cijfers van voorganger Lubach.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Nieuwe satirische show voor Diederik Ebbinge

Diederik heeft ook niet echt campagne gemaakt voor zijn nieuwe programma. "Dat kost allemaal tijd, joh", zei hij in het AD. "Eigenlijk zeg ik alleen ja als ik iets te verkopen heb. Zoals nu." De afname daarvan blijkt alleen flink minder te zijn dan van z'n vorige productie, De Luizenmoeder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!