Beeld © Getty Images

Acteur Stellan Skarsgård dankt wenkbrauwen voor Globe

06 januari 2020 03:37

Stellan Skarsgård denkt te weten waarom het tot zijn 68e heeft geduurd voordat hij een Golden Globe won. Volgens de acteur was het zijn gebrek aan wenkbrauwen die hem eerder nooit op de kaart zette.

“Niemand kan zien of ik boos ben of verbaasd”

De Zweed ging er zondagavond in Beverly Hills vandoor met de Globe voor zijn werk in miniserie Chernobyl. Hij versloeg daarmee Alan Arkin (The Kominsky Method), Kieran Culkin (Succession), Andrew Scott (Fleabag) en Henry Winkler (Barry).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Golden Globe voor Renée Zellweger en Joaquin Phoenix

Volgens Stellan was het regisseur Milos Forman die hem op zijn afwijkende voorhoofd wees. "Hij vertelde me een paar jaar geleden: ik heb zoveel films met jou gezien, maar ik onthoud je gezicht nooit. En toen realiseerde ik me dat dat is omdat ik geen wenkbrauwen heb. Niemand kan zien of ik boos ben of verbaasd. Ik ben Colin Farrell niet, daarbij zie je van dertig kilometer afstand dat hij boos is." De acteur bedankte daarom de visagist van Chernobyl, die hem voor het eerst wenkbrauwen gaf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Ricky Gervais haalt flink uit bij Golden Globes

De acteur won zijn Golden Globe in de categorie beste mannelijke bijrol in een miniserie. Twee jaar geleden won zijn oudste zoon Alexander ook die prijs, voor zijn rol in Big Little Lies. Ook zoons Bill en Gustaf Skarsgård zijn acteurs.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!