Beeld © The Searchers

Winst Missing Link grote verrassing tijdens Golden Globes

06 januari 2020 03:58

Niet Frozen 2 of Toy Story 4 ging er zondagavond in Beverly Hills vandoor met de Golden Globe voor beste animatiefilm, maar Missing Link. De stopmotionfilm versloeg daarmee ook The Lion King en How To Train Your Dragon: Hidden World.

Drie van de genomineerde animatiefilms kwamen uit een franchise die er al eens eerder met de award van de Hollywood Foreign Press Association (HFPA) vandoor ging: Toy Story 3 won de animatie-Globe in 2010, Frozen in 2013 en How to Train Your Dragon 2 in 2014.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix grijpt mis tijdens Golden Globes

Met de winst voor Missing Link kan animatiestudio Laika de eerste Golden Globe in de kast zetten. Het werk van de studio werd wel eerder genomineerd, meest recentelijk voor Kubo And The Two Strings in 2016. Missing Link gaat over een bigfoot die in de Himalaya op zoek gaat naar zijn verre familieleden. Onder meer Hugh Jackman, Zoe Saldana en Stephen Fry hebben stemmenrollen.

De nominatie voor The Lion King was enigszins opmerkelijk. Studio Disney heeft altijd volgehouden dat de remake een 'live-action' film is en geen animatie. Toch nomineerde de HFPA de film van regisseur Jon Favreau wel in die categorie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Ricky Gervais haalt flink uit bij Golden Globes

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!