Beeld © BBC

Fleabag als winnaar beste tv-serie uit de bus Golden Globes

06 januari 2020 04:19

Series Fleabag en Succession zijn er zondagavond in Beverly Hills vandoor gegaan met de belangrijkste televisieprijzen onder de Golden Globes. HBO-show Succession won het beeldje voor beste dramaserie, Fleabag won de prijs voor beste comedy.

"Als je die grap niet begrijpt, moet je naar het eerste seizoen van Fleabag kijken"

Hoofdrolspeelster en bedenker van Fleabag, Phoebe Waller-Bridge, won eerder op de avond ook al de award voor beste actrice in een comedy. Ze bedankte in haar speech onder meer Barack Obama, die de show eerder deze week op zijn favorieten van 2019 plaatste en grapte daarbij: "Hij stond altijd al op mijn lijst. En als je die grap niet begrijpt, moet je naar het eerste seizoen van Fleabag kijken." In de serie zit een bekende scène waarin het personage dat de actrice speelt beelden van Obama kijkt tijdens een erg intiem moment.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Olivia Colman bekroond met Globe voor The Crown

Fleabag won van Barry, The Kominsky Method, The Marvelous Mrs. Maisel en The Politician. In de dramacategorie die Succession won, waren ook Big Little Lies, The Crown, Killing Eve en The Morning Show genomineerd.

Bij de miniseries ging Chernobyl er met de winst vandoor. Het programma won van The Loudest Voice, Unbelievable, Catch-22 en Fosse/Verdon.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Winst Missing Link grote verrassing tijdens Golden Globes

De films Once Upon A Time.. In Hollywood en 1917 zijn er zondagavond vandoor gegaan met de Golden Globes voor beste films. Het werk van Quentin Tarantino werd bekroond met de award voor beste Comedy of Musical, 1917 van Sam Mendes won in de dramacategorie.

Sam Mendes won eerder de award voor beste regisseur. Tijdens zijn dankwoord raadde hij het publiek en de kijkers thuis aan zijn film, gebaseerd op het oorlogsverhaal van zijn opa, in de bioscoop te gaan kijken. De film versloeg in de dramacategorie The Two Popes, The Irishman, Joker en Marriage Story.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Russell Crowe maakt statement Australië tijdens Golden Globes

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!