Netflix grijpt mis tijdens Golden Globes

06 januari 2020 05:41

Alhoewel Netflix de meeste nominaties wist te veroveren voor de Golden Globes, eindigde het de ceremonie zondagavond in Beverly Hills nagenoeg met lege handen. De streamingservice wist slechts twee Globes te veroveren.

Vooral in de filmcategorieën viel de winst voor Netflix tegen. Het bedrijf zette dit jaar groot in op film met onder andere The Irishman, Marriage Story en The Two Popes, maar dat leverde slechts één award op: Laura Dern won in de categorie beste vrouwelijke bijrol voor haar werk in Marriage Story.  

De andere prijs voor de streamingservice was voor Olivia Colman, voor haar vertolking van koningin Elizabeth in dramaserie The Crown.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Olivia Colman bekroond met Globe voor The Crown

HBO scoorde beter tijdens de uitreiking in Beverly Hills. De zender won de prijs voor beste dramaserie voor Succession, beste miniserie voor Chernobyl en awards voor de beste acteur (Brian Cox voor Succession) en beste mannelijke bijrol (Stellan Skarsgård voor Chernobyl).

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Acteur Stellan Skarsgård dankt wenkbrauwen voor Globe

In de belangrijkste filmcategorieën wonnen 1917, voor beste dramafilm, en Once Upon A Time.. In Hollywood, voor beste musical of comedy. De regisseurs van beide films vielen eerder in de avond ook al in de prijzen. Sam Mendes kreeg toen een award voor de regie van 1917, terwijl Quentin Tarantino werd bekroond voor het script van Once Upon A Time.. In Hollywood.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Russell Crowe maakt statement Australië tijdens Golden Globes

Ook de film Rocketman viel in de prijzen bij de Golden Globes, die worden uitgereikt door de Hollywood Foreign Press Association. Taron Egerton won de award voor beste acteur voor het vertolken van Elton John in de biopic, en de zanger zelf mocht een Globe in ontvangst nemen voor het lied Love Me Again uit de film.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!