Beeld © BNNVARA

Isa Hoes en Romy ontroeren in Vier Handen Op Eén Buik

07 januari 2020 21:13

Het spraakmakende programma Vier Handen Op Eén Buik maakte vandaar haar terugkeer op televisie. In de eerste aflevering wordt Romy bijgestaan door bekende moeder Isa Hoes (52). Romy is zwanger van haar zeventienjarige vriend, Sylvester.

"We gebruikten gewoon een condoom"

Het ging heel snel met haar vriend, Sylvester. "Binnen drie dagen hadden we een relatie. We doen alles samen." Dat Romy zwanger raakte, was een grote schok voor haar. "We gebruikten gewoon een condoom, maar ik hoor dus bij die één procent waarbij een condoom niet voldoende is."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Vier Handen Op Eén Buik keert terug met nieuwe bekende moeders

Voordat Romy zwanger was, ging ze door een diep dal. Ze was depressief. Toen ze erachter kwam dat ze zwanger was, sloeg dat om. "Ik heb nu meer reden om te leven", aldus Romy. De bekende moeder die Romy gaat helpen is Isa Hoes, die zelf moeder is van twee kinderen. Ze hoopt Romy te kunnen helpen. "Ik ben nu zelf een aantal jaar moeder en ik hoop dat ik haar zo goed mogelijk kan helpen." Vervolgens vertelt Romy alle heftige verhalen over haar jeugd aan Isa, waar de actrice ernstig van schrikt. "Jeetje, dat ze dat allemaal al meegemaakt heeft." De kijkers thuis waarderen Isa's houding.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Vier handen op één buik schrapt omstreden clausules

Even later vertelt Isa heel open aan Romy dat haar man, Antonie Kamerling, een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Dat komt hard binnen bij Romy. "Ik voelde me wel schuldig, dat ik haar heb verteld dat ik dood wilde. En nu blijkt haar man een einde aan zijn leven gemaakt te hebben. En dat valt goed bij de kijkers thuis.

Uiteindelijk bevalt Romy zes weken te vroeg van haar zoontje, door middel van een spoed keizersnee. En dat valt haar zwaar. Vanwege een infectie is zoontje Danny in levensgevaar. Wekenlang ligt hij op de intensive care. Na negen weken mag Isa eindelijk op bezoek worden en is de situatie stabiel. Na een lange weg, met veel hobbels, is het leven van Romy, mede door haar zoontje, flink veranderd. Ze ziet het leven veel positiever in. 

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Rokende tienermoeders in Vier Handen Op Eén Buik: Ik word pislink als ik dit zie

Toch is er een keerzijde. Door haar verleden en het feit dat Romy minderjarig is, mag ze niet alleen zijn met haar zoon. "Ik snap het wel, voor zijn veiligheid. Maar hoe kan ik verder gaan met mijn leven, als ik constant aan mijn verleden wordt herinnerd?", vertelt een verdrietige Romy. En dan heeft Isa nog een laatste advies. "Maak iets positiefs van het negatieve. Laat ze zien wat je kan." Daar reageert de tienermoeder goed op. "Ik ga het laten zien."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!