Beeld © RTL/Videoland

Natasja gebroken door Five Days Inside: 'Wat een rotziekte'

7 januari 2020 22:16

Natasja Froger (54) is de eerste die het stokje overneemt van Beau van Erven Dorens (49) in Five Days Inside. De presentatrice loopt een week mee in Kloosterhoeve, een inrichting waar Huntington-patiënten verblijven. Het is een heftige bedoening voor Natasja, die de eerste dag al in tranen uitbarst.

"Gatver, wat is dit een oneerlijke rotziekte"

Het was een heftig begin van het nieuwe seizoen van Five Days Inside. Natasja liep een week lang in het verpleeghuis Kloosterhoeve mee en het was een behoorlijke tranentrekker. Al vanaf het begin gaat de presentatrice door een rollercoaster van emoties. Wanneer ze de zin "Herinner gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag" ziet, breekt ze. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline, Angela en Natasja gaan Five Days Inside presenteren

"Deze lijfspreuk zou iedereen moeten hebben", aldus Natasja. "Zeik niet over wat je niet hebt, maar wees gewoon eens blij met wat je wel hebt. Dat je gewoon een lijf hebt dat het gewoon doet. Gatver, wat is dit een oneerlijke rotziekte (...) Want zo weinig mensen, inclusief mijzelf, weten van Huntington. En het roeit gewoon hele families uit." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau ziet 'heel veel leed en ellende' in nieuwste Five Days Inside

De ziekte van Huntington is een heel pakket aan aandoeningen. De erfelijke hersenaandoening zorgt voor ernstige motorische symptomen, verstandelijke achteruitgang en psychiatrische problemen. Bovendien hebben de kinderen van de dragers van het gen 50% kans het ook te krijgen. In de aflevering van Five Days Inside wordt dit ook duidelijk, zo zijn er twee broers én twee zussen in het verpleeghuis met dezelfde ziekte. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het wordt Beau allemaal teveel in Five Days Inside

“Ik weet even niet wat ik zeggen moet", zegt Natasja bij het afscheid. "En dat heb ik niet zo snel. Jeetje, wat heb ik veel meegemaakt in deze week. Wat gaat dit ver door en wat realiseer je je niet, er zijn natuurlijk meer ziektes, maar deze ziekte pakt hele families en erger nog: vaagt hele families weg. Er is zoveel ellende in dit pand, maar ook heel veel liefde. Daar troost ik me mee."

Natasja was onlangs nog bij RTL Boulevard om te vertellen hoe heftig de ervaringen waren in Five Days Inside. Ook Caroline Tensen kwam erover vertellen. Naast de twee presentatrices neemt ook Angela Groothuizen het stokje van Beau over. Bekijk de video hieronder. 

Caroline Tensen en Natasja Froger vertellen over Five Days Inside

05:53

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!