Beeld © ANP

Nuchtere Gordon vreest voor eenzaamheid

8 januari 2020 07:02

Gordon vindt dat hij is gegroeid als programmamaker dankzij zijn nieuwe SBS6-programma 100 Jaar Jong, waarin hij een aantal honderdjarigen volgt. "Ik heb echt stappen gemaakt", zegt de presentator in gesprek met BuzzE.

"Ik ben niet bang voor de dood. Ik zou het wel jammer vinden"

Vooral inhoudelijk vindt Gordon zich beter. "Ik speel niet meer op de lach. Dat was met Gerard natuurlijk vrij vaak het geval. Maar dat was ook een heel andere benadering van programma maken. Ik neem nu meer de tijd en durf ook stiltes te laten vallen. Gewoon een verhaal te horen."

Het resulteert volgens Gordon in "een zeer mooie, integere en indrukwekkende portrettenserie van mensen die al langer dan een eeuw leven". "En als ik het zo zeg denk ik: het is eigenlijk belachelijk gewoon. Ik heb dingen gehoord waarvan m’n oren stonden te klapperen."

In 100 Jaar Jong volgt Gordon een groep uitgesproken honderdplussers. Ze geven onder meer een kijkje in hun leven en delen hun levensverhalen. Afgelopen maandag werd de eerste aflevering uitgezonden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon blij met resultaat: 'Een verrijking van mijn leven'

Gordon rekende zelf dit jaar af met zijn drank- en drugsverslavingen. De ontmoetingen met de ouderen leverden hem een soort extra therapie op. Hij leerde een aantal wijze levenslessen. "Ik zeg de hele tijd al tegen mensen: ik mag John de Mol wel geld gaan geven, want dit is gewoon een verlengstuk van de therapie die ik gehad heb", lacht hij. "Het is echt fantastisch."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nuchtere Gordon blikt terug op eerste 6 maanden afkicken

Met zijn 51 jaar heeft Gordon nog even te gaan om een honderdplusser te worden. "Ik heb altijd gezegd dat ik niet zo oud hoef te worden, maar als het zo kan, in deze omstandigheden met een goede gezondheid, met de mobiliteit die je nog hebt, dat al je zintuigen het nog allemaal doen... ja, waarom niet?"

Bang voor de dood is Gordon niet. Eenzaamheid is wat hij vreest. Al is die vrees wel wat verdwenen na de opnames. "Wat ik zo mooi vond bij die mensen is dat ze allemaal niet eenzaam zijn. Op de een of andere manier creëren die mensen van honderd toch een soort van respectvolle vriendenkring, of familiekring die nog steeds bij ze over de vloer komen. Ze zijn alleen, maar niet eenzaam", aldus de presentator. "Maar ik ben niet bang voor de dood. Ik zou het wel jammer vinden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Gordon 2.0' hoopt in 2020 ein-de-lijk de ware te vinden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!