Beeld © The CW

Net bevestigd: Riverdale krijgt een vijfde seizoen

8 januari 2020 09:15

Het vijfde seizoen van Riverdale is een feit! Deadline laat weten dat The CW, waar het populaire tienerdrama wordt uitgezonden, Riverdale heeft vernieuwd voor een extra seizoen.

Het huidige vierde seizoen trapte af met een eerbetoon aan acteur Luke Perry, die afgelopen 4 maart 2019 op 52-jarige leeftijd aan een beroerte overleed. De eerste aflevering had daarom ook de toepasselijke titel In Memoriam. "Waarschijnlijk de belangrijkste aflevering van Riverdale die we dit jaar, of misschien wel ooit, zullen maken", schreef schrijver Roberto Aguirre-Sacasa destijds op Twitter. "Een eerbetoon aan onze verloren vriend. Dankbaar voor de mogelijkheid om Luke en Fred op deze manier te eren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze Riverdale-theorie over Jughead is te bizar voor woorden

Naast een vijfde seizoen met Archie, Betty, Jughead, Veronica en Cheryl, zijn er ook dertien extra afleveringen besteld voor Katy Keene, de spin-off van Riverdale. En dat terwijl de eerste afleveringen nog moeten verschijnen, op 6 februari om precies te zijn.

De spin-off speelt zich jaren na de huidige Riverdale verhaallijnen af, en volgt het leven van een groepje twintigers in New York. Hoofdpersoon Katy (Lucy Hale) heeft maar één doel voor ogen heeft: haar carrière als modeontwerpster lanceren. Daarnaast probeert ze de balans te vinden tussen haar liefdesleven en haar droombaan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe Riverdale-teaser zet al je zintuigen op scherp

Vanaf 23 januari is het vierde seizoen van Riverdale weer wekelijks te zien bij Netflix. Bekijk de eerste beelden alvast hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!