Beeld © RTL

Temptation Island wel in België op de buis

08 januari 2020 14:50

Het nieuwe seizoen van Temptation Island wordt gewoon uitgezonden in Vlaanderen. VIJF, die het programma samen met RTL maakt, begint volgende maand met de uitzendingen. Dat heeft de Vlaamse zender bekendgemaakt.

"Een succesvol programma als Temptation Island gooi je niet weg als dat niet nodig is"

RTL maakte eind november bekend dat voorlopig alle verleidingsprogramma's van de buis te halen. Het nieuwe seizoen van het Temptation Island was toen al opgenomen en belandde zodoende op de plank. Vlaamse kijkers vreesden dat ze de nieuwe reeks nu ook niet te zien kregen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Temptation-Deborah Leemans slaat nieuwe vriend aan de haak

RTL beslist later of Temptation Island alsnog wordt uitgezonden in Nederland. Een woordvoerder van de zender laat weten dat het onafhankelijke onderzoek naar de gang van zaken bij het maken van realityshows als De Villa en Temptation Island nog loopt. Aan het einde van de maand worden de eerste resultaten verwacht.

Eerder gaf programmadirecteur Peter van der Vorst in een interview met De Telegraaf aan dat hij ervan overtuigd is dat dit soort programma's gemaakt kunnen blijven worden. "Mensen moeten zich alleen wel volledig veilig voelen - voor, tijdens én na de opnames. Een succesvol programma als Temptation Island gooi je niet weg als dat niet nodig is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Temptation-Fabrizio heeft genoeg van kritiek op relatie

RTL kwam eerder met het besluit te stoppen met alle realityprogramma's. Je ziet het interview met Peter hier:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!