Beeld © RTL/Videoland

Bontkiekje Famke Louise was stunt voor Videoland-docu Bont Girl

09 januari 2020 18:59

De foto die Famke Louise (21) op haar Instagram deelde waarop ze in China tussen de dode dieren liep, leverde bakken met kritiek op. Volgens de foto zou ze daar zijn om bontjes uit te zoeken voor haar kledinglijn, maar niets blijkt minder waar. De zangeres was er juist om de Chinese bontmarkt te ontmaskeren voor haar Videoland-documentaire Bont Girl.

"Nadat ik werd uitgeroepen als Dom Bontje, wilde ik met mijn eigen ogen zien hoe het eraan toegaat in de bontindustrie"

De aankondiging van Famke's eigen kledinglijn was slechts een dekmantel. De zangeres ging naar China om de bontmarkt daar op camera vast te leggen voor haar Videoland-docu Bont Girl. Dit deed de Op Me Monnie-rapper in samenwerking met Bont voor Dieren en dierenactivisten Thomas en Jenny. Tezamen gingen zij naar het Aziatische land, waar ze schokkende beelden wisten vast te leggen. Famke vertelde tegenover RTL Boulevard over deze stunt. 

Let op! De onderstaande video kan schokkende beelden bevatten!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Volgers Famke Louise woedend na foto met enorme stapels bont

"Nadat ik werd uitgeroepen als Dom Bontje, wilde ik met mijn eigen ogen zien hoe het eraan toegaat in de bontindustrie", legt Famke uit in de documentaire. "Ik had hier destijds totaal geen besef van. Met deze documentaire hoop ik dat andere mensen ook wakker worden en geen bont meer dragen. Het was nodig om het opzetten van een kledinglijn als dekmantel te gebruiken en hiermee toegang te krijgen tot de bontmarkten en -boerderijen in China." Wel lijkt het haar leuk om een eigen label te hebben, maar dan zonder bont. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Famke Louise flink door het stof na valse beschuldigingen

De emotionele reis door de bontboerderijen van Famke is vanaf 20.00 uur vanavond te zien bij Videoland in de documentaire Bont Girl

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!