Beeld © ANP

Anita Witzier maakt nieuwe grote zaterdagavondshow

10 januari 2020 09:14

Presentatrice Anita Witzier (58) gaat komend voorjaar op NPO een grote nieuwe zaterdagavondshow maken. Het programma heeft als titel De Schat van Nederland en is vanaf april te zien, maakte de KRO-NCRV-coryfee zelf bekend in het programma Volgspot.

"Het wordt live, het wordt groots en er gaan tien BN’ers en 17 miljoen Nederlanders aan meedoen"

"Het wordt live, het wordt groots en er gaan tien BN’ers en 17 miljoen Nederlanders aan meedoen", vertelde Witzier. "Het wordt een spektakelprogramma met allerlei avontuurlijke opdrachten en een afvalrace. En uiteindelijk is er iemand die de ‘schat van Nederland’ vindt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Anita Witzier onder deelnemers Wie is de Mol?

Edson da Graça, de presentator van Willem Wever, gaat items maken op locatie. Meer informatie kon Witzier verder nog niet geven. "De fundamenten staan nu, de rest moet nog ingevuld en fijngesneden worden." De televisiemaakster is dit jaar een van de deelnemers in Wie is de mol?, dat zaterdag weer van start gaat.

Wie is de mol? is dit jaar in China opgenomen. Onder meer Amnesty International en cabaretier Erik van Muiswinkel hebben kritiek geuit op het feit dat NPO-geld wordt gebruikt om een land te promoten waar mensenrechten worden geschonden. De AVROTROS zei hierop dat het programma niets met geopolitieke kwesties te maken heeft. WIDM-presentator Rik van de Westelaken zei deze week in een interview dat "het voor China niets had uitgemaakt als wij niet naar China waren gegaan".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anita Witzier wil niet overstappen naar Talpa

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!