Beeld © BNNVARA

Emotionele reacties door levenslustige jongeren in Over Mijn Lijk

10 januari 2020 11:26

Het programma Over Mijn Lijk zorgt geregeld voor een flink brol in je keel. Ook in het nieuwe seizoen weten de kandidaten de kijker flink te raken met hun verhalen en levenslust.

“Ik vind het zo klote voor mijn moeder"

In deze eerste aflevering maakt Tim Hofman kennis met de kandidaten Lotte (31), Jeroen (29), Alex (31) en Fabienne (21). Alle vier zijn ernstig ziek en weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Het zorgt voor mooie, maar soms ook aangrijpende momenten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman gaat Over Mijn Lijk presenteren

Lotte heeft baarmoederhalskanker en is uitbehandeld, maar gaat niet bij de pakken neerzitten. Als Tim voor het eerst kennis maakt met haar staan zij en haar man én hun twee kinderen op het punt om opnieuw in het huwelijksbootje te stappen. “Sinds ik weet dat ik ziek ben proberen we zoveel mogelijk herinneringen te maken”, vertelt ze over de keuze om op deze bijzondere manier te trouwen.

Jeroen daarentegen staat in Alpe d'HuZes de feestbeest uit te hangen tijdens een winterfestival. Samen met zijn vriendin en een groep vrienden zijn ze al een paar dagen aan het genieten. Bij hem is een hersentumor ontdekt en ook hij weet dat hij niet lang meer te leven heeft. Als hij vertelt over zijn diagnose, breekt Jeroen. Met tranen in zijn ogen vertelt hij hoe erg hij het vindt voor zijn moeder. “Ik vind het zo klote voor mijn moeder. Ze heeft haar man eraan verloren en nu haar kind”, legt hij uit. Jeroen vertelt dat hij nu echt aan het genieten is van zijn bonustijd, zoals hij het noemt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuw seizoen voor Over mijn lijk

Bij Fabienne is een tumor achter haar oog ontdekt en ze legt uit dat haar leven daardoor in een klap is omgegooid. “Ik had eigenlijk een perfect leventje”, legt ze uit. “In een klap hoor je dat je kanker hebt en dat je je leven moet veranderen.” Ze vertelt dat de artsen haar hebben opgegeven, “maar ik geloof dat ik het ga overleven.”

Alex heeft te horen gekregen dat er bij hem een hersentumor is ontdekt en als Tim hem ontmoet wachten hem en zijn vrouw een belangrijke uitslag. Tijdens een eerdere operatie is er een kwart van zijn hersenen verwijderd. De uitslag van de MRI blijkt uiteindelijk positief te zijn. “De scan was stabiel en hetzelfde als de vorige keer. Dus geen groei”, vertelt Alex. Dat is reden voor een feestje en een goede fles champagne.

Over Mijn Lijk is elke donderdag avond om 21:25 uur te zien op NPO 3. Uitzending terugkijken? Dat kan hier. 

Tim Hofman vertelde onlangs tegenover RTL Boulevard hoe spannend hij het vond om dit programma te presenteren. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!