Beeld © ANP

Edwin Rutten herdenkt bijzondere band Aart Staartjes

12 januari 2020 19:01

Edwin Rutten (77) heeft zondagavond in RTL Boulevard gereageerd op het overlijden van zijn oud-collega en vriend Aart Staartjes. De acteur overleed zondag op 81-jarige leeftijd aan de gevolgen van een verkeersongeluk. Ewdin gedenkt vooral het goede contact dat hij met 'de oervader van de Nederlandse kindertelevisie' had.

"Wij hadden wel een band met elkaar"

"Ik was bedroefd, veel anders kan ik er niet van zeggen", begint hij zijn memoires aan Aart Staartjes, met wie hij jarenlang samen programma's maakte. "Ik had een brief gemaakt om die naar het ziekenhuis te sturen en die ligt er nog... Verdorie nog aan toe, wat een vogel was dat toch!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Aart Staartjes overleden op 81-jarige leeftijd

De twee werkten onder meer jarenlang samen aan De film van Ome Willem. Aart bedacht het kinderprogramma en vroeg Edwin omdat hij - naar eigen zeggen - een grillig type wilde hebben. "Ik moest daarvoor juist kribbig zijn", zegt hij over zijn rol in de show. "Aart zei: je moet niet te aardig worden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mark Rutte noemt overlijden Aart Staartjes droevig nieuws

Wat begon als een samenwerking tussen collega's werd uiteindelijk iets veel groters. "Wij hadden wel een band met elkaar", zegt Edwin in RTL Boulevard. "Ik vrees dat ik mag spreken van vriendschap. De vreugdevolheid waarmee ik dit alles vertel gaat daarom hand in hand met bedroefdheid."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bekend Nederland staat stil bij verlies Aart Staartjes

De acteur heeft voor de NTR veel bereikt in zijn lange loopbaan. "Aart Staartjes heeft de Nederlandse kindertelevisie volwassen gemaakt. De NTR is hem daarvoor veel dank verschuldigd. Met hem verliezen we een succesvol programmamaker, eindredacteur en presentator, maar bovenal een bijzonder kundig acteur", aldus de omroep.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!