Beeld © RTL/Videoland

Caroline tot tranen geroerd door Saour in Five Days Inside

14 januari 2020 22:24

Caroline Tensen (55) heeft tijdens de opnames van Five Days Inside een paar moeilijke dagen achter de rug. Ze bezocht Het Passion, een christelijke organisatie die op een rustieke boerderij in de Achterhoek dak- en thuislozen helpt stabiliteit in hun leven te vinden. De gasten laten een diepe indruk op haar achter.

"Het is echt heel stom om te denken dat we daar niet achter komen"

In Het Passion ontmoet ze allerlei gasten die om uiteenlopende redenen op straat zijn beland, en er nu alles aan willen doen om er weer bovenop te komen. Een van de gasten in het verblijf is Saour. Hij kruipt, zodra het even kan, achter de piano en als hij het nummer Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Breij speelt, kan de presentatrice het niet door houden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Natasja gebroken door Five Days Inside: 'Wat een rotziekte'

Ze omhelst hem na het spelen en zegt: “Mooi. Het raakt me. (…) Het kwam echt zo binnen en het raakt me echt zo.” Muziek is erg belangrijk voor Saour, legt hij uit. Hij vertelt hoe hij langzaamaan verslaafd is geraakt aan harddrugs. “Daar heb ik van geproefd en op die manier heb ik verkeerde dingen opgebouwd. In 2004 ben ik tot God gekomen. Toen ben ik bekeerd”, legt hij uit. Het geloof helpt hem om clean te blijven. Toch gaat het mis tijdens het verblijf van Caroline.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline, Angela en Natasja gaan Five Days Inside presenteren

Saour wordt apart genomen en Caroline krijgt te horen dat hij hoogstwaarschijnlijk hasj heeft meegenomen naar het verblijf. Hij heeft al na zijn verlof een urinecontrole ondergaan, maar die bleek goed te zijn. “Maar grote kans dat hij weet dat hij na zijn verlof een controle moet, en denkt dan ga ik daarna wel blowen”, vertelt een van de begeleiders aan Caroline.

Uit de controle blijkt ook dat Saour iets gebruikt heeft en hij weet welke consequenties dit heeft. “Ik ben schuldig, ik ga niets zeggen”, reageert hij op het nieuws. “Of ik hier blijf of weg moet, ik ben toch dankbaar.” Uiteindelijk zal Saour dan ook Het Passion moeten verlaten. Onwerkelijk, aldus Caroline. “Ik zou bijna zeggen hoe dom kan je zijn? Maar dat is dus die verslaving.”

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Vuurwerk tussen MAFS-Thierry en Sanne tijdens huwelijksreis

Saour neemt dan ook afscheid van de andere gasten en begeleiders. “Het is echt heel stom om te denken dat we daar niet achter komen”, vertelt een van de begeleiders aan Caroline.

Five Days Inside is elke dinsdag om 21:25 uur te zien op RTL 4. Kijk de aflevering hier terug of vast vooruit bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!