Beeld © AVROTROS

De Mollenjacht is geopend: Dit zijn de eerste theorieën van WIDM

15 januari 2020 15:25

Nu we de eerste aflevering van Wie is de Mol? hebben gezien en het goed tot ons hebben laten doordringen wat er nou daadwerkelijk is gebeurd, is het tijd om de balans op te maken. Zoals altijd staan de afleveringen bol van hints, aanwijzingen en genoeg voer voor allerlei theorieën. Let op! Dit artikel bevat spoilers over WIDM!

Tijdens de eerste opdrachten van dit seizoen waren er weer voldoende -mogelijke- hints te spotten. Allereerst zit er al duidelijke aanwijzing in de leader van het programma. Er komt namelijk een mobiele telefoon in beeld waarop het tijdstip 18:10 te zien is. Als je de leader stilzet op 10 seconden, komt duidelijk een bordje met ‘De Mol’ in beeld. Als je vervolgens doorgaat naar 18 seconden komt er een kandidaat in beeld: Claes Iversen!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

WIDM-geheim bewaren voor Miljuschka eitje dankzij familie

Tijdens de eerste opdracht horen we Tina, na het openen van de haar eerste kist, zeggen dat ze moeite heeft met het lezen van de Chinese tekens. Kijkers denken dan ook gelijk aan een dier met slecht zicht; een mol.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste afvaller Wie is de Mol?: 'Zo raar liep het dus'

Zoals vaker het geval is, zijn de titels van de afleveringen een hint naar de mogelijke saboteur. De eerste aflevering heeft als titel “afschermen” en dat kan verwijzen naar Tina die tijdens de tweede opdracht een deel van een bankbiljet afschermt. Maar ook naar Jaike, die de ogen van Johan Goossens en Tina de Bruin afschermt tijdens een spelletje steen, papier, schaar.

Ook tijdens het maken van de test lijkt er een duidelijke aanwijzing in beeld te komen. Als Buddy Vedder de test maakt, zien we namelijk dat hij een opvallende ring aan zijn vinger heeft met daarop een groot vingerafdruk, precies het logo van? Inderdaad: de Mol!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De eerste spannende beelden van WIDM zijn hier

Natuurlijk kunnen we door blijven raden tot we een ons wegen, de Mol is na slechts een aflevering nog niet te betrappen. Alle kandidaten gedragen zich allemaal verdacht, behalve Anita. Zij moest namelijk het veld ruimen nadat zij als slechtste de test had gemaakt.

Wie is de Mol? is elke zaterdagavond om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!