Justin Chambers in Grey's Anatomy Beeld © ABC

Justin Chambers over 'lastige keuze' stoppen Grey's Anatomy

15 januari 2020 22:13

Het zit er voor Justin Chambers (49) na 15 jaar op in het Mercy West Medical Center. De Grey's Anatomy-acteur heeft de stethoscoop aan de wilgen gehangen, maar dat ging hem niet al te gemakkelijk af. Dat vertelt hij aan Page Six.

"Nu ik bijna 50 ben, vind ik het wel tijd"

Justin kroop vijftien jaar lang bijna dagelijks in de huid van chirurg Alex Karev voor Grey's Anatomy en vindt het nu echt genoeg. De fans zijn niet blij, maar de acteur is zelf "enthousiast" over de toekomst en wil zich voornamelijk gaan focussen op "leven, familie, liefde en vriendschap", laat hij weten aan Page Six. Dat betekent echter niet dat Justin zonder pijn in zijn hart weggaat, al kan hij nu wel meer tijd doorbrengen met zijn vijf kinderen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans Grey's Anatomy smeken om 'Alex Karev' in leven te houden

De laatste aflevering met Alex Karev zou al zijn uitgezonden, waardoor Justin nu alle vrijheid heeft om zijn eigen plan te trekken. Aan het blad vertelt hij zich graag bezig te gaan houden met hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Ook liet hij weten dat de rest van Grey's Anatomy-cast hem "steunden" en dat hij daar enorm "dankbaar" voor is. "Er komt nooit een goed moment om afscheid te nemen van een serie en personage dat vijftien jaar lang zo'n groot onderdeel van mijn leven is geweest", verklaarde de acteur. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Justin Chambers stopt met Grey's Anatomy: 'Mooi geweest'

"Aan de andere kant wil ik al heel lang andere rollen spelen en andere carrièrekeuzes maken", gaat Justin verder. "En nu ik bijna 50 ben en een geweldige echtgenote en vijf kinderen heb, vind ik het wel tijd." Vervolgens wilde hier zijn "serie-familie" bedanken en dan in het bijzonder Ellen Pompeo, met wie hij sinds het begin in Grey's Anatomy zit, en de talloze fans voor een "buitengewoon avontuur." 

Krijg je geen genoeg van Grey's Anatomy? Dan zit je ook goed bij de spin-off Station 19, zoals te zien is in de video hieronder. 

Fan van Grey's Anatomy? De nieuwe spin-off Station 19 is hier

01:50

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!