Sandi Toksvig Beeld © Getty Images

Great British Bake Off neemt afscheid van presentatrice

17 januari 2020 04:12

The Great British Bake Off raakt een van de vaste gezichten kwijt. Sandi Toksvig heeft bekendgemaakt het bekende bakprogramma te verlaten.

"Zoals aan mijn heupen te zien is, is Bake Off een groot deel van mijn leven geweest"

Sandi presenteerde het programma sinds het achtste seizoen samen met Noel Fielding. Daarvoor waren Sue Perkins en Mel Giedroy de presentatoren, maar zij stapten op toen de show van de BBC naar Channel 4 verhuisde. Jurylid Paul Hollywood bleef toen wel aan, in zijn team werd Mary Berry vervangen door Prue Leith.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Great British Bake Off naar Nederland

"Als mensen hun baan opzeggen, is dat vaak om meer tijd met hun familie door te brengen", aldus Sandi in een verklaring donderdag. "Ik verlaat The Great British Bake Off juist om meer tijd door te brengen met ander werk." De presentatrice gaat onder meer een programma maken over analfabetisme onder volwassenen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

HHB brengt eerbetoon aan overleden man André van Duin

Sandi grapt in haar statement: "Zoals aan mijn heupen te zien is, is Bake Off een groot deel van mijn leven geweest. Mijn tijd met Prue, Paul en Noel was een van de leukste in mijn leven. Deze vriendschappen zullen blijven bestaan buiten de televisie om. Bake Off is een geweldig programma dat al heeft bewezen dat het een wisseling van presentatoren aankan. De reden daarvoor is natuurlijk dat de echte sterren van de show de bakkers zijn. Ik wens iedereen het allerbeste."