Richy Brown Beeld © ANP

The Voice-Richy Brown: 'Onterecht dat ik weg moest'

18 januari 2020 14:47

Het zit Richy Brown (37) niet lekker dat hij niet doorging naar de volgende ronde van The voice of Holland, laat hij weten op zijn Facebook-pagina. "Ik had van tevoren niet kunnen bedenken dat ik echt een maand lang zou balen van mezelf als nawee van de beslissing mee te doen", schrijft de zanger in zijn epistel over zijn deelname.

"Kon mezelf echt niet aankijken in de spiegel en was een maand lang chagrijnig"

Richy 'baalt' van zijn beslissing om mee te doen aan The voice of Holland en weet precies waarom: "Omdat er daadwerkelijk geen enkele goede reden werd gegeven waarom ik niet door zou moeten en ik had dat gewoon moeten zeggen. Ik heb geen enkel inhoudelijk kritiekpunt gekregen op mijn optreden." Bovendien vond hij het commentaar dat wél werd gegeven onterecht. Zo werd zijn ervaring tegen hem gebruikt, net als het voor hem gekozen nummer en toonsoort én de onervarenheid van zijn tegenstander Pilar. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Coach Anouk schrijft The Voice-Richy af

"Wat ik had moeten zeggen: wat een klote instelling heb je als dat je commentaar is", gaat Richy verder. "En daarbij: waarom wordt The Voice Senior dan gemaakt? Muziek kent geen leeftijd. En dat ook nog van Anouk, die ik als coach zo hoog had zitten." Vervolgens gaat de zanger verder in op de fouten van zijn tegenstander: "Ik stond daar en besloot mijn mond te houden omdat Pilar zo veel fouten had gemaakt, dat ik het me niet kon voorstellen dat zij door zou gaan. Niets ten nadele van Pilar, ze heeft hartstikke haar best gedaan en had echt een paar mooie noten in het begin, maar als je net begint met zingen kan het goed voorkomen dat je op het moment supreme niet presteert."

Richy weet maar al te goed hoe het is om jong en onervaren mee te doen aan zo'n programma, zo was hij zelf ooit kandidaat bij The X Factor.  "Meedoen aan The Voice is lastig als je al wat dingen gedaan hebt in de muziek", legt hij uit. "Talpa wil graag bekende gezichten in de Blind Auditions hebben en laat dus jaarlijks iets te enthousiaste redacteuren opbellen die je moeten overhalen mee te doen. Veel van mijn collega’s branden zich er niet aan en ik bedankte ook jarenlang voor de eer. Het is namelijk de intentie van The Voice om een níeuw talent te laten winnen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tweede dochter voor zanger Richy Brown

Wel erkent de kandidaat dat de publiciteit mooi meegenomen is. "Je hebt het als artiest echt nodig", aldus Richy. "Dus dit jaar besloot ik mee te doen." Toch heeft de zanger "zeker geen spijt" van zijn deelname. "Ik heb spijt van het geen reactie geven", verduidelijkt hij. "Er werd zoveel onzin uitgekraamd en ik heb er op dat podium niets van gezegd. Ik ben niet voor mezelf opgekomen of voor al die geweldige collega-zangers die in de afgelopen tien jaar onterecht weggestuurd werden, na eerst overgehaald te zijn om mee te doen. Voor onzin redenen terwijl ze echt veel beter waren dan hun tegenstanders. Gemiste kans. Sukkel. Kon mezelf echt niet aankijken in de spiegel en was een maand lang chagrijnig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Richy Brown wordt weer vader

Ook neemt Richy dit moment om zijn mening te geven over één van de coaches. "Het commentaar op Lil Kleine vind ik terecht, hij is een slechte coach", aldus de zanger. "Heeft weinig verstand van zang, is niet gemotiveerd naar zijn kandidaten en weet zich absoluut niet te verwoorden (gek voor een rapper trouwens). Hij wordt afgemaakt in de media (...) Wat ik wil zeggen: voordat Jorik de klus accepteerde (en geef hem eens ongelijk) was er iemand die hem de klus aanbood. Niet helemaal eerlijk dus dat Jorik alle schuld krijgt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Richy Brown op roze wolk met dochtertje

Het is een bijzonder seizoen van de zangwedstrijd, zoals te zien is in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!