Op1 Beeld © ANP

NPO besluit toch reclameblok vóór Op1 te zetten

19 januari 2020 12:48

De NPO en de STER hervatten vanaf maandag de reclames voorafgaande aan de nieuwe talkshow Op1. Na twee weken is het niet langer nodig om het reclameblok weg te laten om kijkers te laten wennen aan de nieuwe talkshow, redeneert de STER.

"Door tijdelijk een reclameblok weg te laten konden kijkers meteen doorkijken"

Ter promotie van de talkshow van de NPO werd twee weken lang geen reclameblok uitgezonden, waardoor Op1 vroeger begon dan het geplande tijdstip van 22.30 uur. De NPO hoopte zo sneller een vast publiek op te bouwen in de concurrentiestrijd met de nieuwe talkshow Jinek op RTL 4. "We stemden dit op dagelijkse basis af met de NPO, wat gebruikelijk is bij het introduceren van een nieuw programma. Door tijdelijk een reclameblok weg te laten konden kijkers meteen doorkijken", zegt een woordvoerster van de STER. "Op1 heeft een goede start gekregen. Het is tijd om de reclameblokken weer in te zetten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De talkshowsaga continues: Gaat Jinek het winnen van Op1?

De talkshowstrijd tussen Op1 en Jinek valt na twee weken in het voordeel uit van de NPO. Op zeven van de tien avonden trok Op1 meer kijkers dan Jinek op RTL 4. De afleveringen op maandag, met het presentatieduo Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra, blijken het populairst. Beide BNNVARA-uitzendingen op maandag wisten meer dan een miljoen kijkers aan zich te binden.

De kijkcijfers van de nieuwe latenighttalkshow op NPO 1 zorgen voor trotse gevoelens bij NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman. "Het is geweldig te zien dat het publiek deze nieuwe talkshow al zo snel omarmt", zei ze afgelopen week in haar nieuwjaarstoespraak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva Jinek kijkt Op1 niet: 'Ik focus op mijn eigen werk'

RTL zendt voorafgaande aan Jinek wél reclameboodschappen uit, meteen nadat presentatrice Eva Jinek haar gasten heeft aangekondigd. Maar tussendoor wordt de talkshow niet onderbroken door reclameblokken. RTL liet eerder weten dat Jinek "zeker tot het einde van de eerste reeks" zonder commercials wordt uitgezonden. RTL gaat zich beraden op deze aanpak als Beau van Erven Dorens het stokje van Eva Jinek overneemt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!