Beeld © ANP

Winston Gerschtanowitz niet zo bezig met spotlight op SBS6

20 januari 2020 11:59

Winston Gerschtanowitz (43) trekt zich weinig aan van de vele belangstelling voor het succes van SBS6. De presentator ervaart in ieder geval geen druk om de televisiezender te laten slagen.

"De koers die bij SBS6 is ingezet werkt en het gaat omhoog, maar het gaat langzaam"

"Ik kan daar zelf als presentator niet zo veel aan veranderen. Ik maak gewoon een zo goed mogelijk programma", vertelt hij aan BuzzE. "De koers die bij SBS6 is ingezet werkt en het gaat omhoog, maar het gaat langzaam."

Wel houdt Winston de kijkcijfers altijd nauwlettend in de gaten. "Maar ik kijk steeds vaker naar de cijfers van een week later. Dan zie je ook het aantal mensen dat een uitzending heeft teruggekeken. Dat kan zo 100.000 meer zijn, want steeds meer mensen kijken een programma later terug."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Winston Gerschtanowitz neemt Dancing On Ice-stokje over

Voor zijn nieuwe show 50/50, die vanaf maandag elke doordeweekse dag te zien is bij SBS6, zal de presentator ook zeker even kijken hoe die heeft gescoord. In de kennisquiz strijden twee kandidaten tegen elkaar en beantwoorden ze vijftig meerkeuzevragen in minder dan een half uur. "Het is een simpel spelletje dat in een moordend tempo gaat. Het is een quiz waar je ook thuis vanaf de bank aan mee wil doen. Net zoals bij bijvoorbeeld een programma als Lingo, waarbij je als kijker ook gelijk aan het mee spellen bent."

Het is voor Winston wel weer even wennen om dagelijks op tv te komen. Sinds zijn overstap van RTL in 2017 is dat niet meer gebeurd. "Maar in alle jaren van mijn carrière ben ik in totaal vaker wél meerdere dagen doordeweeks op tv geweest, dan niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Winston Gerschtanowitz aast op bioscoop Tuschinski

Met ook de zaterdagavondshow Dancing On Ice erbij zit Winstons agenda aardig vol. Alle drukte bevalt hem nog steeds prima. "Ik doe hartstikke leuke dingen. Het geeft altijd een goed gevoel als je iets moois kunt afleveren waar je zoveel werk in hebt gestopt."

Ook zijn vrouw Renate nam het afgelopen jaar een aantal grote stappen in haar carrière. Bekijk de video hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoontje Winston Gerschtanowitz gaat zijn vader achterna

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!