Beeld © Videoland

Angela onder indruk in Five Days Inside: 'Het is meesterlijk'

21 januari 2020 22:32

In de derde aflevering van Five Days Inside, gaat Angela Groothuizen (60) 'inside' bij verslavingskliniek Jellinek Minnesota, in Amstelveen. Hier worden mensen met alcohol- en drugsverslavingen behandeld. Ze melden zich wel vrijwillig aan.

"Je moet met de billen bloot, anders werkt het hier niet"

Angela begint de uitzending met te vertellen waarom ze meeloopt bij Jellinek. "Ik ben benieuwd hoe het is voor mensen met een verslaving. Mensen die op een dag denken dat het zo niet verder kan. Mensen die besluiten de regie over hun leven terug willen." Vervolgens vertelt Angela zelf ook wel het een en ander geprobeerd te hebben in haar leven. "Geen harddrugs hoor, maar ik houd wel van een jointje en wijntje."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Caroline tot tranen geroerd door Saour in Five Days Inside

De presentatrice maakt eerst kennis met Jacco, die een heftig verhaal heeft. "Ik heb dertig jaar gerookt, cannabis", vertelt hij aan Angela. "Samen met mijn vrouw." Doordat Jacco en zijn vrouw veel blowen, gaat het mis met hun zoon. "Hij moest naar een kliniek voor kinderen. Toen moesten wij als ouders een brief naar hem schrijven, wat we hem verweten. Dat konden we niet. Ik kon alleen maar zeggen dat het onze verantwoordelijkheid was. Daarom kreeg onze zoon de opdracht om een brief met verwijten naar mij en mijn vrouw te schrijven. En dát was echt een klap in mijn gezicht", zegt Jacco.

Aron heeft veel meegemaakt in zijn leven. "Ik dronk om niet meer te hoeven voelen." Het gaat helemaal mis als zijn vader, die ook overmatig dronk, overlijdt. "Het enige wat ik deed was drinken. Met de deur op slot en alleen drinken. Ik heb zelfs gestolen om te kunnen drinken." Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis en toen dacht hij: "Het moet anders." Daarna heeft Aron het roer omgegooid, mede dankzij zijn vriendin, die al die tijd bij hem is gebleven. "Wat een lieve vriendin heb jij", antwoordt Angela.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Natasja gebroken door Five Days Inside: 'Wat een rotziekte'

Angela heeft ontzettend veel respect voor de mannen in de kliniek. "Het is fantastisch. Ze krijgen allemaal hulp op maat. Het is meesterlijk. Als je aan het einde van je latijn bent en je komt hier terecht. Dan heb je in ieder geval een goede eerste stap gezet."

Aan het einde van de aflevering mag Steve de kliniek verlaten. Dat valt hem zwaar. "Jullie zijn m'n vrienden geworden hier. Bedankt dat ik bij jullie kon zijn wie ik ben." En dat doet veel bij de andere mannen, maar ook bij Angela.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!