Beeld © Talpa/SBS

Meiland-opvolger De Scheetjes vervangen door herhalingen

23 januari 2020 11:18

Mochten ze zich er al druk om hebben gemaakt: de Meilandjes hoeven echt niet te vrezen voor concurrentie van de Scheetjes. De realitysoap rondom Hans en Karin bleek namelijk geen succes te zijn en SBS heeft besloten om het programma tijdelijk stop te zetten.

In De Scheetjes: Bouwen op Bonaire was te zien hoe Hans en Karin, net als de Meilandjes bekend van hun deelname aan Ik Vertrek, druk bezig waren om een resort uit de grond te stampen. Het programma werd gepresenteerd als dé opvolger van Chateau Meiland. Het programma werd zelfs op precies hetzelfde tijdslot uitgezonden, maar zonder succes. Waar Martien en zijn familie met gemak rond de miljoen kijkers wist te boeien, moest het zongebruinde stel het doen met nog geen 500.000 kijkers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maxime Meiland komt met eigen kledinglijn

De kijker was allesbehalve gecharmeerd van de avonturen van het stel. Er zou niks gebeuren, het tempo lag laag en de iconische ‘scheet’-uitspraken zorgden bij de kijker alleen maar voor irritatie in plaats van hilariteit, zo beklaagden kijkers zich.

SBS heeft nu besloten om het programma per direct te schrappen uit het oorspronkelijke uitzendschema. Om geen testbeeld te hoeven uitzenden worden de komende twee weken herhalingen van Waar is De Mol? vertoond. Na deze twee weken zal het nieuwe programma van Gordon en Patty Brard van start gaan.

UPDATE: SBS heeft tegenover RTL Boulevard laten weten hoe het precies zit met De Scheetjes.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Familie Meiland is Gouden Televizier-Ring kwijt

RTL Boulevard sprak het stel vlak voor de start van het programma. Toen vertelden ze enorm veel zin te hebben in dit nieuwe avontuur:

Martien opgepast: De Scheetjes staan in de startblokken

01:59

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!