Beeld © Beth Dubber/Netflix

Bedenker achter Netflix-hit You geeft grote hint over seizoen 3

23 januari 2020 13:52

Het tweede seizoen van de Netflix-thriller You is pas een kleine maand bij de streamingdienst te zien, maar fans kijken nu al reikhalzend uit naar de derde reeks. In een interview met TV Guide tilt co-creator Sera Gamble alvast een klein tipje van de sluier op: Joe gaat voorlopig nergens heen. Pas op: spoilers!

"Ik beloof dat we hem niet zullen sparen"

In het derde seizoen, dat in 2021 te zien zou moeten zijn bij Netflix, komt Joe Goldberg (gespeeld door Penn Badgley) er niet zo makkelijk vanaf. Hoewel hij een moordenaar en stalker is, vindt co-creator Sera Gamble dat het 'te makkelijk' zou zijn om Joe uit zijn lijden te verlossen.

"We hebben het er veel over gehad...", vertelt ze. "Zonder er al te diep op in te gaan, we willen blijven onderzoeken hoe zelfbewust Joe kan blijven en worden. Tegelijkertijd willen we onderzoeken wat romantiek in het leven van volwassenen betekent en wat er gebeurt als je een hoop schade veroorzaakt zoals Joe heeft gedaan." Tot slot verklapt Sera: "Ik beloof dat we hem niet zullen sparen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Penn Badgley snapt obsessie met Joe uit Netflix-serie You

Wat ze precies bedoelt met deze uitspraak houdt ze in het midden, maar volgens Sera kun je Joe zien ontwikkelen op het scherm. "Hij kiest vrouwen die beter bij hem passen, maar weet je, Joe's rechtvaardiging voor moord is niet erg geëvolueerd." Ze gaat verder: "Joe is geen sociopaat, moord is niet iets wat hem makkelijk afgaat. Maar overduidelijk is er iets in hem wat zorgt dat hij over de streep gaat in, wat hij ervaart als extreme situaties." Het is allemaal niet zo zwart-wit, zegt ze: "Mensen die foute dingen doen, zijn niet zo anders als mensen die dat niet doen."

Hoewel hoofdrolspeler Penn Badgley even zijn twijfels had bij het duivelse karakter, heeft hij alle vertrouwen in Sera. "Ze heeft iets in handen dat ik niet altijd meteen begrijp, maar als ik terugkijk op de afgelopen twee seizoenen ben ik zeer onder de indruk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix wil graag samenwerken met Harry en Meghan

De populaire show, gebaseerd op de bestseller van Caroline Kepnes, vertelt het verhaal van de charmante, maar gestoorde Joe Goldberg. In het tweede deel probeert hij te ontsnappen aan zijn ex Candace en vlucht daarom naar het zonnige Los Angeles. Helaas blijft Joe, die nu door het leven gaat als Will, geteisterd door zijn verleden en hij valt daarom al snel in herhaling.

Zijn nieuwe liefde, met de toepasselijke naam Love, blijkt echter net zo van het padje als hij. Een match made in heaven zou je denken, maar dan laat 'Will' zijn oog op een nieuw slachtoffer vallen. En om het allemaal nóg ingewikkelder te maken is Love ook nog eens in verwachting...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taylor Swift-docu eind van de maand op Netflix

De eerste twee seizoenen van You zie je nu bij Netflix.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!