Beeld © HBO

Ander einde Game of Thrones gaat er komen, maar niet op tv

23 januari 2020 13:16

Fans die teleurgesteld waren over het einde van de serie Game of Thrones - en dat waren er nogal wat - krijgen waar ze al op wachtten. George R.R. Martin, de schrijver van de boekenreeks waar de serie op is gebaseerd, is de laatste boeken aan het afmaken. Dat betekent dat lezers eindelijk te weten komen hoe het 'op papier' afloopt met hun favoriete personages.

"Mensen kennen een einde, maar niet het einde"

Het slot van Martin is anders dan dat van de serie. "Mensen kennen een einde, maar niet het einde", vertelt de schrijver aan Welt. Wanneer de laatste twee delen The Winds of Winter en A Dream of Spring precies verschijnen, is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe Game of Thrones-serie is pas vanaf 2022 te zien

De eerste zes seizoenen van Game of Thrones werden gebaseerd op Martins boekenreeks A Song of Ice and Fire, maar daarna waren de boeken op en ging de serie verder. De makers bedachten voor de laatste twee reeksen zelf verhaallijnen en een einde, maar dat viel bij veel kijkers niet in de smaak.

Ze klaagden onder meer dat het verhaal was afgeraffeld. Er werd zelfs een petitie gestart om het laatste seizoen van de show, dat vorig jaar ten einde liep, opnieuw op te nemen. Meer dan een miljoen teleurgestelde fans ondertekenden die. De makers hielden echter voet bij stuk: er zou geen nieuw einde worden gefilmd. De nog te verschijnen boeken kunnen dus al die fans alsnog soelaas bieden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!