Beeld © ANP

Marco Borsato strooit in The Voice weer met tegeltjeswijsheden

25 januari 2020 11:22

Tien jaar The voice of Holland. Tien jaar waarin er fantastische talenten voorbij kwamen die de springplank volop hebben benut. Maar niet alleen heel wat kandidaten passeerden de revue, ook de coaches onderling voerden een heuse stoelendans uit. Dat de coaches-van-toen het nog altijd niet verleerd zijn, bewees Marco Borsato (53) vrijdagavond als gastjurylid: "Die stoel zit nog steeds goed."

"Dromen worden alleen werkelijkheid voor de mensen die sterk genoeg zijn om te blijven geloven"

Om de bijzondere mijlpaal van tien jaar The Voice te vieren, heeft het programma speciaal voor The Knockouts een aantal oud-coaches uitgenodigd om hun wijsheden te delen. In de aflevering van vrijdagavond maakten coaches Ali B en Anouk plaats voor voormalig The Voice-coaches Sanne Hans en Marco Borsato. Als vanouds strooit Marco weer met een heleboel diepzinnige tegeltjeswijsheden, waarmee hij de kandidaten aan het denken wil zetten.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Guus Meeuwis steunt Marco Borsato: 'Ik denk echt veel aan hem'

Op het moment dat Chendo, de pupil van Waylon, zijn zangkunsten laat horen geeft Marco hem een aantal inspirerende tips. “Gebruik ons als slijpsteen. Als wind onder je vleugels, om in jouw termen te blijven.” Na zijn zegje springt Waylon meteen enthousiast op uit zijn stoel. "Je kunt wel horen dat ‘ie er weer is. Meteen in de eerste zin!", gooit hij eruit. 

Marco heeft nog meer in zijn mars en deelt de een na de andere inspirerende quote, zoals: "Dromen worden alleen werkelijkheid voor de mensen die sterk genoeg zijn om te blijven geloven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wat staat de winnaar van The Voice te wachten?

Even later is het weer raak. Na een emotioneel optreden van Emma zegt Marco: “Je stem is bijna de inkt waar je ziel mee schrijft." Waylon is opnieuw onder de indruk van zijn mooie woorden en weet niet meer waar hij het moet zoeken. “Het is leuk geweest. Ik ben blij dat ik niet met jou in de Blind Auditions zat”, grapt hij, waarna hij zijn papieren op de grond gooit.

Marco is inmiddels niet meer te stoppen. "Jouw stem is een Ferrari," zegt hij tegen een andere kandidaat, "maar dan word je gedwongen om in zijn 2 door de bebouwde kom te rijden." Op dat moment verliest Waylon het helemaal: “Als hij pizza’s kon bakken met zijn woorden, dan had ‘ie een driesterren pizzeria," giert hij het uit. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sanne Hans wil terug in The Voice

Hoewel Marco in The Knockouts helemaal op zijn plek zit, gaat het privé minder met de zanger. Vele jaren onder hoge druk presteren hebben zijn tol geëist. Hij heeft zijn agenda daarom voor onbepaalde tijd leeggemaakt. Alles over zijn burn-out zie je hieronder:

The voice of Holland is elke vrijdag om 20.30 uur bij RTL 4 te zien. Kijk de uitzending van gisteravond hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!