Beeld © AVROTROS

Hoe het kan dat de WIDM-kandidaten de opdracht altijd snappen

25 januari 2020 17:27

Wie is de Mol? staat bekend om zijn spectaculaire locaties en ingewikkelde opdrachten. Hoewel menig kijker voor de buis soms even twee keer achter zijn oren moet krabben na de uitleg van presentator Rik van de Westelaken (48), lijken de kandidaten altijd alles direct te begrijpen. Hoe zit dat?

"Als ik de uitleg heb gedaan, dan stoppen we even"

In de enige echte, officiële Wie is de Mol?-podcast geven Annemieke Schollaardt en Rik van de Westlaken elke week een uniek kijkje achter de schermen. In de aflevering van afgelopen week bespreekt het tweetal onder andere waarom de kandidaten altijd zo kalm luisteren naar de speluitleg, zonder minstens honderd vragen te stellen.

Het antwoord blijkt niet zo ingewikkeld als mening WIDM-spel. Rik onthult namelijk dat de deelnemers na zijn uitleg nóg een keer alles te horen krijgen en daarna zelfs vragen kunnen stellen. Dat verklaart een hoop!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Mollenjacht is geopend: Dit zijn de eerste theorieën van WIDM

"Als ik de uitleg heb gedaan, dan stoppen we even en gaat Rick McCoulloughm (de regisseur) een toelichting geven en kunnen de kandidaten ook vragen stellen. En dan worden ze bijvoorbeeld naar de plek gebracht waar het station is en zien ze met eigen ogen: wacht even, dit is wat we moeten oplossen", legt de presentator uit in de podcast.

Hij gaat verder: "En dan wordt het ineens wél concreet. Want je ziet meteen dat ze aan de slag gaan en snappen waar ze mee bezig zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Eerste afvaller Wie is de Mol?: 'Zo raar liep het dus'

Wie is de Mol? zie je elke zaterdag om 20:30 uur op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!