Beeld © The Ellen Show/The Tonight Show Starring Jimmy Fallon/Jimmy Kimmel LIVE!

Amerikaanse talkshows eren Kobe Bryant op ontroerende wijze

28 januari 2020 16:09

Het nieuws over het overlijden van basketballegende Kobe Bryant op 41-jarige leeftijd, sloeg bij velen in als een bom. Niet alleen de basketballer kwam om het leven, ook zijn dertienjarige dochtertje en zeven anderen overleefden de helikoptercrash niet. De Amerikaanse Late Night- en talkshows staan massaal stil bij het noodlottige incident.

"Kobe, wanneer we elkaar weer ontmoeten, gaan we bier halen"

Normaliter zitten de late night shows in Amerika vol grappen en grollen en voert entertainment de boventoon. Hoe anders waren de uitzendingen van afgelopen nacht. Jimmy Kimmel, presentator van Jimmy Kimmel LIVE!, besloot om een uitzending zonder publiek te maken. “We hebben hier vanavond geen studiopubliek, omdat gewoon verdergaan met een comedyshow niet goed aanvoelde”, verklaarde de presentator in zijn openingspraatje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kobe Bryant herdacht tijdens lunch Oscar genomineerden

"Kobe was, en ik weet dat dit misschien gek klinkt, maar hij was gewoon de laatste persoon van wie je je ooit had kunnen voorstellen dat zoiets zou gebeuren," vervolgde hij. "Hij was zo sterk, en knap, en slim en energiek. Hij was een held, zoals Superman. Een voorbeeld."

Ook Jimmy Fallon staat in zijn The Tonight Show Starring Jimmy Fallon stil bij het plotselinge overlijden van de sportheld. In de opening van zijn show hield hij het niet droog toen hij herinneringen ophaalde aan de basketballer. "Kobe was zo'n levenskracht, zo sterk en creatief en geïnspireerd dat ik in mijn hoofd dacht dat hij voor altijd zou leven." Hij vervolgt over de eerste keer dat ze elkaar hebben ontmoet tijdens een feest en ze bier probeerden te krijgen.

Na al die jaren bleven ze contact houden en werd Kobe een graag geziene gast bij allerlei shows. "Kobe werd een legende. Als we elkaar in de loop van de jaren tegenkwamen, zouden we lachen om de nacht dat we elkaar voor het eerst ontmoetten," vervolgde de presentator met betraande ogen. "We zouden lachen om alle goede dingen die sindsdien zijn gebeurd en we zouden lachen om hoeveel plezier het was om kinderen op te voeden. Kobe had vier dochters en ik heb twee dochters en vandaag zijn hij en een van zijn dochters weg. (...) Kobe, wanneer we elkaar weer ontmoeten, gaan we bier halen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Minuut en acht seconden stilte voor Kobe Bryant

Ook Ellen DeGeneres wist het niet droog te houden aan de start van haar programma. "Gisteren had eigenlijk een vrolijke dag moeten zijn waarop veel gevierd werd. Maar toen kregen we tragisch nieuws te horen over Kobe Bryant, waardoor alles binnen een seconde veranderde. En daar wil ik het over hebben. Het leven is kort en fragiel, we weten niet hoeveel verjaardagen we nog zullen hebben. Maar we hebben geen verjaardag nodig om iets te vieren, vier gewoon het leven. En als je iemand niet hebt verteld dat je van hem of haar houdt, doe dat dan nu. Bel je vrienden, app je vrienden, zeg dat je van ze houdt. Knuffel ze, kus ze, omarm ze”, zo sprak de 62-jarige presentatrice in haar show.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!