Beeld © ANP

Oud WIDM-kandidaat Jamie Trenité: 'Ik weet wie de Mol is'

1 februari 2020 11:28

Miljoenen Nederlanders zitten elke zaterdagavond aan de buis gekluisterd voor 'Wie is de Mol?' Massaal proberen ze te ontrafelen wie dit jaar de saboteur is. Voormalig WIDM-deelnemer Jamie Trenité (29) hoeft zijn mollenboekje dit jaar niet meer bij te houden. Hij denkt namelijk al te weten wie dit jaar de Mol is.

"Dat niemand de taal spreekt maakt het juist extra leuker"

Vol goede moed stapte Jamie vorig jaar in het WIDM-avontuur, maar hij viel als vijfde kandidaat af, samen met Rick Paul van Mulligem. “Ik heb lang gedacht dat ik met heel veel frustratie en jaloezie naar dit seizoen zou kijken. Mijn gedachte was: ik mis dit, ik wil er zelf in zitten en ik vind het helemaal niet leuk dat ik niet in de leader te zien ben." In de praktijk blijkt het mee te vallen met de weemoedige gevoelens. "Ik vind het tof om te zien dat de deelnemers zo'n gaaf avontuur meemaken en geniet namens hen mee."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste afvaller Wie is de Mol?: 'Zo raar liep het dus'

Met drie afleveringen achter de rug twijfelt de presentator of hij China direct zou inruilen voor Colombia, het land waar WIDM in ‘zijn’ jaar speelde. “China is een ontzettend vet land, maar vooralsnog vind ik Colombia toffer." Volgens Jamie komt dat vooral door de veelzijdigheid van Colombia. “Je hebt de steden, de natuur, de stranden. Maar China is ook onwijs veelzijdig en ik weet zeker dat de makers dat nog gaan inzetten.”

Hij is er daarnaast van overtuigd dat de makers nog iets groots in petto hebben voor het twintigste seizoen. “In 2018 bleken ze in vijf verschillende landen te zitten. In mijn editie hadden we een waanzinnig spannende executie met Nikkie de Jager, op daken met een groot groen of rood licht. Zoiets gaan de makers zeker weer doen, dat is ook een beetje hun kracht.”

Jamie zou maar al te graag nog een keer een WIDM-opdracht uitvoeren. “Ik vind bijvoorbeeld zo’n taxirit met Nederlandse hulplijnen te gek. Gecombineerd met de chaos in zo’n stad, daar hou ik van.” Volgens de presentator word je als kandidaat zo meegesleurd in het spel dat je vergeet wat je aan het doen bent. “Het is echt waar wat ze zeggen: je bent in no-time de schaamte voorbij. Je denkt dat de hele wereld meedoet, maar dat is natuurlijk niet zo. De kandidaten rennen een random winkel binnen en vragen om een theekopje. Die mensen hebben geen idee wat ze overkomt. Dat zijn de leukste momenten.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

WIDM-geheim bewaren voor Miljuschka eitje dankzij familie

De kandidaten van dit jaar zijn volgens Jamie ‘een mooie mengelmoes’. “Je hebt fanatieke kandidaten, maar ook kandidaten die het allemaal niet zo goed begrijpen. Zoals de fanatieke Buddy Vedder en de onhandige Leonie ter Braak, die tot nu toe alles structureel fout doet. Dat zijn heel grappige dingen om te zien. De een doet de test perfect en de andere snapt er niks van. Dat is lachen.” Die humor heb je ook nodig, benadrukt hij. “Je kunt niet alleen maar fanatiekelingen in het spel hebben. Dat is suf." 

Zijn mollenboekje hoeft Jamie niet meer bij te houden, hij denkt namelijk al te weten wie dit jaar de Mol is. “Ik denk dat Johan Goossens de Mol is. Als spelmaker zoek je een Mol die een beetje televisie-ervaring heeft, grappig is, energie geeft en goed toneel kan spelen,” legt hij zijn keuze uit. “Maar vooral iemand die het spel op verschillende manieren kan spelen.” Volgens Jamie heeft Johan dat allemaal al laten zien. “Ik denk dat hij ontzettend meebeweegt. De ene keer is hij onhandig, dan weer heel aanwezig. Soms zelfs onhandig aanwezig. Ja, ik denk echt dat hij de Mol is.”

Wie is de Mol? is elke zaterdagavond om 20:30 uur te zien op NPO1. 

Hoe verder we in het spel komen, hoe meer verdachten er opduiken. Je ziet er alles over in onderstaande video:

Eerste verdachten Wie is de Mol? duiken langzaam op

04:33

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!