Beeld © ANP

Deze deelnemer pakt winst bij finale De Slimste Mens

31 januari 2020 21:46

Het zit er weer op voor De Slimste Mens en dat betekent natuurlijk dat er ook een winnaar uit is gekomen. Dit jaar is het RTL Nieuws-journaliste Marieke van de Zilver (33) die er vandoor gaat met de winst.

"Ik ben in mijn eigen valkuil getrapt"

Marieke moest het opnemen tegen advocaat Khalid Kasem en cabaretier Marc de Hond in de zinderende finale van het kennisprogramma. Uiteindelijk werd ze gekroond als winnaar, waardoor ze slechts de tweede vrouw is in de zestien seizoenen van De Slimste Mens om met goud er vandoor te gaan. Het spande erom of Marieke of Khalid de titel zou pakken, maar een tactische zet kwam de advocaat niet ten goede. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze knappe koppen staan in de finale van De Slimste Mens

"Ik ben in mijn eigen valkuil getrapt", besefte Khalid toen hij nog maar met twee seconden tijd overbleef in de finale. Daarmee had hij onvoldoende tijd om nog antwoord te geven op de vraag Wat weet je van Wickie de Viking? Hierna kwam Marieke aan de top eruit. De RTL Nieuws-journaliste kreeg de trofee uit handen van EenVandaag-presentator Rob Hadders, die de afgelopen zomereditie van de show won. Marieke is nu de tweede vrouw die het programma wint en voegt zich daarmee bij Angela de Jong. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!