Beeld © ANP

Domino Day na 11 jaar terug op de buis

3 februari 2020 14:10

Fans van vallende dominosteentjes kunnen hun hart weer ophalen, want na 11 jaar komt het programma 'Domino Day' terug op de buis. Endemol Shine heeft laten weten het evenement nieuw leven in te blazen en is druk op zoek naar helpende handjes.

Het programma was van 1998 tot 2009 een groot succes. In Domino Day wordt jaarlijks een poging gedaan om het wereldrecord te verbreken voor het grootste aantal vallende dominostenen opgezet door één groep mensen. Op dit moment staat het record op 4.491.863 dominostenen. Endemol Shine heeft op haar social media gemeld dat het doel dit jaar is om meer dan 4,5 miljoen stenen te laten omvallen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Domino Day 2011 geschrapt

“We hebben de smeekbedes en petities gezien en gaan dit jaar het dominorecord van 2009 proberen te verbreken. Dat betekent dat er maar liefst meer dan 4,5 miljoen stenen om moeten vallen”, zo valt er te lezen. Het productiehuis heeft verschillende vacatures online staat waaruit duidelijk wordt dat het evenement in november moet plaatsvinden.

In 2010 werd bekend dat het evenement dat jaar niet werd georganiseerd wegens een gebrek aan sponsoren. Hoewel het wel de bedoeling was dat het programma in 2011 zou terugkeren, kwam dit vanwege het faillissement van het hoofdbedrijf achter het evenement niet van de grond.

Domino Day werd in 2005 wereldnieuws door de zogenoemde ‘dominomus’. De voorbereidingen werden dat jaar verstoord door een mus die het gebouw binnenvloog en 23.000 dominostenen omver duwde. Een medewerker van faunabeheer schoot het beestje dood. Het voorval veroorzaakte flink wat commotie. Zelfs CNN besteedde er aandacht aan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

EndemolShine reageert op mogelijk vertrek Sjoerd uit GTST

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!