Beeld © RTL/Jinek

Waarom Miljuschka die (h)eerlijke 'vetrol'-foto plaatste

04 februari 2020 09:48

Miljuschka Witzenhausen heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat zij strijdt voor meer body positivity. Onlangs plaatste de presentatrice nog een zeer eerlijke en onbewerkte foto van zichzelf. Hierbij schreef ze helemaal klaar te zijn met alle gepolijste foto's op social media. Bij 'Jinek' vertelde ze over dat moment.

“Ik word er gewoon gallisch van"

De presentatrice (34) vertelt helemaal klaar te zijn met alle bewerkte foto's die tegenwoordig te pas en te onpas voorbijkomen op social media. “Ik word er gewoon gallisch van. Het is echt een verslaving, die telefoon. Alles wat er voorbijkomt heeft een filter of is bewerkt met photoshop."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka Witzenhausen nog nooit zo eerlijk op social media

Na het zoveelste perfecte Insta-plaatje voorbij te zijn gescrold, knapt er iets bij Miljuschka: "Toen ik opgroeide had je vrouwen als Claudia Schiffer en Kate Moss. En dat was al frustrerend, maar die kwamen maar eens in de zoveel tijd met een commercial. Nu heeft iedereen zo'n computer in zijn of haar zak en kan iedereen ermee worden geconfronteerd. Als ik kijk naar kinderen, dan zitten zij nu al YouTube-video’s te bekijken over hoe ze in de perfecte stand moeten staan om de perfecte bolling te krijgen van een bil. (...) En dan denk ik: dit gaat toch nergens meer heen?"

De presentatrice vertelt onder meer zelf lang te hebben geworsteld met haar gewicht. "Zeker tussen mijn 14e en 21e. En als je lichaam dan een kind krijgt, denk je wel: dit is toch best knap. Maar je denkt daarna ook: waarom kom ik 35 kilo aan? En: waarom zie ik er niet uit als Jamie Vaes, slank in een bikini vier dagen na de bevalling en sta ik niet te dansen op een boot op Ibiza? Dat gaat aan je vreten." 

Miljuschka besluit daarom een eerlijke foto van zichzelf te delen, waarop ze duidelijk haar lichaam laat zien. Ze heeft op dat specifieke moment een jetlag, én het is 'die tijd van de maand'. "Iedereen weet dat hormonen bitches zijn, maar dan word je onzeker. En vaak ook wat voller. Toen dacht ik ineens: waarom zien zij er zo uit en ik zo? Maar daarna vooral: fuck it. Dit is niet het realiteitsbeeld." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka geëmotioneerd door terugblikken op scheiding

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!