Beeld © Jasper Suyk

Rifka Lodeizen hoofdrol in nieuwe Videoland-serie Lieve Mama

05 februari 2020 08:49

Rifka Lodeizen (47), Shahine El-Hamus (20) en Guy Clemens (39) vertolken de hoofdrollen in de nieuwe Videoland-serie 'Lieve Mama'. De zesdelige serie, gebaseerd op de gelijknamige thriller van Esther Verhoef (51), volgt de levens van een welgestelde moeder en een kansarme jongere nadat zij, ieder op hun eigen manier, betrokken zijn bij een dodelijke overval.

Rifka kreeg vorig jaar een Gouden Kalf voor haar rol als Astrid Holleeder in Judas en verscheen eerder in films als Tonio en Publieke Werken. Shahine speelde eerder in De Belofte van Pisa en Guy was onder andere te zien in De Vloer Op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Esther Verhoef duikt in de modewereld

Esther Verhoefs thriller verscheen in 2015 en is inmiddels meer dan 225.000 keer is verkocht. Het jaar erna werd het werk bekroond met een Gouden Strop, de prijs voor het beste spannende boek.

Ralf (Shahine El-Hamus) staat buiten op de uitkijk terwijl zijn vriend een overval pleegt op de villa van een welgesteld gezin. Als Helen (Rifka Lodeizen), moeder van dat gezin, thuiskomt, wordt ze geconfronteerd met de overvaller die haar man (Guy Clemens) overmeesterd heeft. In een poging haar man en zichzelf te redden, weet Helen het wapen van de overvaller te bemachtigen en schiet hem in paniek neer - dood. Ralf, die buiten tevergeefs wacht op de terugkomst van zijn vriend, heeft geen idee wat zich in de villa heeft afgespeeld. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NPO wil samenwerken met Netflix en Videoland

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!