Beeld © RTL

Kijkers gaan los op familieperikelen in Help, Mijn Man Is Klusser

05 februari 2020 22:43

John Williams (50) en zijn hulptroepen hebben alles uit de gereedschapskist moeten trekken om het huis van Marloes en Robin weer bewoonbaar te maken. Echter blijkt er meer kapot te zijn dan verwacht. Want behalve het huis, staat namelijk ook de band met de moeder van Robin op instorten.

Marloes en Robin hebben het huis, waar ze lief en leed in delen, ruim drie jaar geleden aangeschaft. Sindsdien is het gezin uitgebreid met de komst van een kleintje, maar het huis wordt maar niet afgemaakt. Marloes en haar schoonfamilie zijn de gaten in plafond, de meerdere lekkages en onafgemaakte muren helemaal zat en schakelen de hulp van John in.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Help, Mijn Man Is Klusser!-kandidate in tranen

Marloes vertelt dat ze op het punt staat om de bank te bellen. Als het aan haar ligt wordt de woning zo snel mogelijk verkocht. Dat het huis in deze staat is ligt niet aan de bouwkwaliteiten van manlief Robin. Hij is namelijk wel handig, maar volgens Marloes is 'luiheid' de voornaamste reden. “Ik heb meerdere schroevendraaiers naar mijn hoofd gekregen als ik vroeg of hij het wou afmaken”, vertel de Amsterdamse.

Tijd voor actie dus! De gehele benedenverdieping zal worden aangepakt, maar daarvoor zal ook de kostbare miniaturen auto-collectie van Robin moeten wijken. Dat gebeurt natuurlijke met uiterste precisie. Moeder Petra legt uit waarom zij haar zoon en schoondochter heeft opgegeven voor het programma: “Er ontstonden wat spanningen tussen de twee. Het was gewoon geen thuis.”

Hoewel Petra het allemaal goed bedoelt, beginnen de irritaties al flink op te lopen. Tijdens het opruimen botsen de dames dan ook flink. Petra neemt John even apart om te vragen of hij Marloes ook even wil aanpakken. “Alles is te zwaar en alles is te moeilijk. (…) Verder bemoei ik me er niet mee”, aldus Petra. John besluit om in te grijpen en Robin en Marloes eens stevig aan te pakken. Als snel wordt duidelijk dat Petra een flinke doorn in het oog is. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John Williams in januari te zien met twee programma's

Als moeder Petra aanschuift, laat Robin van zich horen. “Je bemoeit je te veel met ons. Jij ziet allerlei dingen en daar zeg je dan wat van.” Petra legt uit dat het vooral om het welzijn van haar kleinzoon gaat, maar zich verder nergens mee bemoeit. Het komt dan ook allemaal een beetje rauw op haar dak en het komt dan ook flink aan. Petra stormt weg bij het gesprek en al snel blijkt dat het menens is. “Ik ben er klaar mee Robin. De deur is dicht”, laat ze haar zoon weten.

Uiteindelijk komt het allemaal goed. Niet alleen het huis is een flink stuk opgeknapt, ook zien we dat het tussen Petra, Robin en Marloes weer dikke mik is.

Kijkers raken in ieder geval niet uitgepraat over de uitzending. “Het lijkt wel op Het Familiediner”, klinkt een van de vele reacties. 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

John Williams: Ongekend seizoen Help Mijn Man Is Klusser

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!