Beeld © Jinek

Gordon vecht tegen tranen aan tafel bij Jinek

6 februari 2020 10:38

Gordon (51) maakt de afgelopen jaren samen met Gerard Joling (59) een aantal succesvolle programma's over eenzame ouderen en mag zich nu op een nieuwe functie als ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds voorbereiden. Aan tafel bij Eva Jinek (41) vertelt de zanger erover. Hij wordt daarbij zo emotioneel dat de presentatrice zijn zinnen af moet maken.

"Het is pijnlijk, want ze hebben vaak geen keus"

Gordon gaat zich in zijn nieuwe rol inzetten om de problematiek rond eenzame ouderen op de kaart te zetten. En dat is nog altijd nodig. Zo vertelt Eva in haar programma dat veel ouderen minder dan één keer per maand social contact hebben. Een gegeven waar zowel Eva als Gordon enorm van schrikt. "Het feit dat ik ambassadeur ben geworden - ik ben enorm vereerd - is omdat ik al die mensen niet wil vergeten. Want we vergeten zoveel met zijn allen", vertelt hij met een brok in zijn keel.

Volgens de zanger komt dat omdat we in een maatschappij leven waar social media centraal staan. "Het is allemaal maar heel gewoon dat je de hele tijd op je telefoon kijkt, terwijl je ook andere dingen zou kunnen doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slaat Gordon nieuwe man aan de haak?

Volgens Gordon zou eigenlijk heel ons zorgsysteem onder de loep moeten genomen worden. Als Eva vervolgens aankaart dat ze het liefst door haar kinderen zou willen worden verzorgd, vecht hij zichtbaar tegen de tranen. "Wij hebben die cultuur niet, maar in landen zoals Spanje en Griekenland wordt oma gewoon in huis gehaald. Wij kennen dat niet…" En dat vind hij enorm pijnlijk om te zien: "Ik raak er geëmotioneerd van omdat ik bij die mensen thuiskom en de wanhoop soms zie (...) Het is pijnlijk, want ze hebben vaak geen keus. Hun hart blijft doortikken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon duikt de studio in voor nieuwe muziek

Samen met Gerard Joling was Gordon jarenlang te zien in het programma Geer en Goor, dat ze maakten voor het Ouderenfonds. Met de programma's probeerden de twee eenzame ouderen uit hun isolement te halen. Zo gingen ze in 2016 in Geer en Goor met ouderen op zoek naar geschikte hobby's. In zijn nieuwste programma 100 Jaar Jong, volgt hij een aantal uitgesproken honderdjarigen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!