Beeld © Instagram: @Broervanroos/BNNVARA

Tim Hofman herdenkt overleden Fabienne uit 'Over Mijn Lijk'

07 februari 2020 19:11

Het programma ‘Over Mijn Lijk’ blijft een enorm aangrijpend programma om te zien én om te maken voor Tim Hofman (31). In de afgelopen aflevering zagen we hoe de presentator afscheid nam van de 22-jarige Fabienne.

"Miracles can happen, jij was er eentje"

Tim laat in een post op Instagram weten dat het voor hem erg moeilijk was om de afleveringen terug te kijken omdat het ‘teveel opriep’.  “Ook deze aflevering, waar Fabienne en ik afscheid van elkaar moesten nemen. Het duurde even voor ik dat kon doen. Ik herinner me dat ik Eline, onze redactrice, belde na de tweede draaidag met Fabienne en zei: ‘dit wordt een vriendin. Ís een vriendin.’”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman staat stil bij overleden Mirjam uit Over Mijn Lijk

Volgens de presentator deelden hij en Fabienne veel intieme zaken met elkaar. “Soms over verkering hebben, soms over kleding. Soms over sterven tegen je zin in.”

“Faab, ik weet niet waar je bent, maar ik weet wel dat je die plek mooier maakt dan ze al was. Je bent fantastisch. Ik hoop dat je daar geen belasting hoeft te betalen, zoals je tegen me zei op je sterfbed. Rust zacht en alle liefs van de wereld van mij en iedereen die je gezien, gehoord en gekend heeft. Miracles can happen, jij was er eentje.”

Fabienne is op 26 mei 2019 overleden.

View this post on Instagram

sinds ik programma's maak is er eigenlijk één hele consistente factor in het maakproces, en dat is dat ik (vrijwel) alle montages kijk. wat is het verhaal, klopt het en staat het in dienst van de koepel waaronder alles dient te vallen, namelijk vrijheid. praten over het onbespreekbare, morrelen aan macht. bij Over Mijn Lijk ging dat nog wel eens anders. deze afleveringen heb ik soms dagen of weken laten liggen omdat het teveel opriep. ook die van deze week, waar Fabienne en ik afscheid van elkaar moesten nemen. het duurde even voor ik dat kon doen: ik herinner me dat ik Eline, onze redactrice (❤️), belde na de tweede draaidag met Fabienne en zei: 'dit wordt een vriendin. ís een vriendin.' we deelden intieme zaken, soms over welke kleding we droegen, soms over verkering hebben, soms over sterven tegen je zin in. dat in acht genomen besef ik me hoe het is voor jou, @yentt_, je tweelingzus verliezen, in deze fase van leven. dat is onmogelijk. en wat doe je het goed, ook als de moeder die je net bent geworden. ik trok lering uit wat Fabienne, Faab, ons meegaf op haar uitvaart (ik parafraseer): áls het regent, ontwijk haar niet. dans erin. lukt heus wel. Faab, ik weet niet waar je bent, maar ik weet wel dat je die plek mooier maakt dan ze al was. je bent fantastisch. en hoop ook dat je daar geen belasting hoeft te betalen, zoals je tegen me zei op je sterfbed. rust zacht en alle liefs van de wereld van mij en iedereen die je gezien, gehoord en gekend heeft. dat weet ik zeker. miracles can happen, jij was er eentje. ❤️

A post shared by Tim Hofman (@debroervanroos) on

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman vroeg om advies presentatie Over Mijn Lijk

Over Mijn Lijk is elke donderdagavond om 21:25 uur te zien op NPO 1.

RTL Boulevard sprak voor de start van het programma met Tim Hofman, dat zie je hieronder:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!