Beeld © DWDD/BNNVARA

Gordon zegt na jaren sorry voor racistische grap in HGT

11 februari 2020 11:20

Gordon (51) wordt in 2013 wereldnieuws als hij tijdens 'Holland's Got Talent' een aantal racistisch getinte grappen maakt over een Aziatische zanger. Zo vraagt de presentator, destijds een van de juryleden, of de zanger 'nummer 39 met rijst' gaat zingen. Ook noemt hij het optreden naderhand 'sulplise'. Nu, jaren later, heeft de presentator in 'DWDD' sorry gezegd voor zijn uitspraken.

"Ik heb er met heel veel mensen over gesproken in die tijd"

De uitspraken van Gordon in Holland’s Got Talent zijn destijds niet alleen het gesprek van de dag in Nederland, maar ook de Amerikaanse kranten en BBC China besteden aandacht aan het voorval. Matthijs van Nieuwkerk ontvangt in de uitzending van DWDD maandagavond journalist Pete Wu, activist Sioejeng Tsao en Rui Jun Luong. Zij praten in het programma over het toenemende racisme richting Chinezen als gevolg van het coronavirus. Sioejeng laat weten dat ze erg schrikt als ze hoort dat Gordon ook te gast is in het programma: ze is bang voor een discussie met de presentator.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon recht in zijn ziel geraakt

Die discussie komt er echter niet. Gordon reageert direct dat hij zich erg ongemakkelijk voelt bij dit onderwerp. "Ik zit hier natuurlijk best wel een beetje ongemakkelijk", begint hij. "Enkele jaren geleden heb ik ook bepaalde grappen gemaakt waarvan je in onwetendheid denkt, dat kan wel. Ik heb er met heel veel mensen over gesproken in die tijd."

Gordon maakt duidelijk zichzelf niet als racist te zien, ondanks de eerdere opmerkingen. "Ik heb respect voor alle bevolkingsgroepen." Wel realiseert de zanger zich dat hij mensen heeft gekwetst door zijn grappen. "Nu, maar ook de afgelopen jaren, realiseer je dat de mensen die hier aan tafel zitten daardoor geraakt en enorm gestigmatiseerd worden. Dus ja, ik heb me daar ook schuldig aan gemaakt en ik wil bij deze mijn diepe, diepe excuses aanbieden. En zorgen dat dit nooit meer gebeurt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slaat Gordon nieuwe man aan de haak?

Het gaat Gordon na een moeilijke periode weer voor de wind, hieronder zie je er alles over:

Het gaat Gordon na een heftige periode weer voor de wind

03:02

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!