Matthijs van Nieuwkerk Beeld © BNNVARA/Benjamin Kamps

Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door

12 februari 2020 09:54

Matthijs van Nieuwkerk (59) stopt met het presenteren van 'De Wereld Draait Door'. Dat meldt BNNVARA. De redactie van de talkshow zou woensdagochtend zijn ingelicht. De presentator maakt dit tv-seizoen wel af en de laatste aflevering vindt plaats op 27 maart.

"DWDD was een weergaloos avontuur, waarin ik veel dromen heb zien uitkomen"

Matthijs van Nieuwkerk heeft voor drie jaar bijgetekend bij BNNVARA, maar stopt dus met zijn paradepaardje DWDD. De presentator gaat vanaf januari 2021 een lange reeks zaterdagavondprogramma’s maken. BNNVARA is bezig met de ontwikkeling van een nieuw programma op de vooravond van NPO 1.

Matthijs van Nieuwkerk: “DWDD was een weergaloos avontuur, waarin ik veel dromen heb zien uitkomen. We hebben in die dagelijkse driekwartier televisie veel bedacht, veel gedurfd, veel voor mekaar gebokst. Nu wil ik het roer nog een keer omgooien. Ik hijs de zeilen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong: 'Matthijs stopt in maart met DWDD'

Gert-Jan Hox, Directeur Content BNNVARA: “Ik ben enorm blij dat Matthijs bij BNNVARA blijft. Vijftien jaar lang werkte hij met hart en ziel aan één van de grootste successen uit de vaderlandse televisiegeschiedenis. Onder zijn leiding vond het programma zichzelf keer op keer opnieuw uit en wist het kijkers steeds te verrassen, te boeien en te ontroeren. Ik ben ervan overtuigd dat hij daar een ijzersterk hoofdstuk aan toe gaat voegen op de zaterdagavond.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vertrekt Matthijs van Nieuwkerk naar Vlaanderen?

Matthijs hintte er de afgelopen tijd al meerdere keren op dat hij zou stoppen met DWDD. Zo zei de presentator vorig jaar zomer al in een interview met het tijdschrift LINDA.: "Ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij DWDD te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen." De talkshowhost zit nu vijftien jaar bij het programma. "Dat is ook een mooie tijd, niet? Maar het belangrijkste is dat ik straks nog iets anders wil in mijn leven."

Er waren geruchten dat Matthijs net als Eva Jinek over zou stappen naar RTL. De eventuele overstap zou vooral te maken hebben met het salaris van de presentator. Nu hij zijn contract bij BNNVARA verlengd heeft, valt zijn nieuwe salaris onder de Balkenendenorm. Bij RTL zou zijn salaris flink stijgen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kondigt ook Matthijs van Nieuwkerk zijn vertrek aan?

De geruchtenmachine maakte de afgelopen tijd al overuren. Het was niet de vraag of maar wanneer Matthijs zijn vertrek aan zou kondigen. Je ziet het in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!