Beeld © ANP

Geld speelde geen rol in keuze Matthijs van Nieuwkerk

12 februari 2020 11:41

Matthijs van Nieuwkerk (59) heeft zijn keuze voor een omroep nooit laten afhangen van het salaris. Dat de presentator met zijn nieuwe contract bij de publieke omroep een minder hoog salaris ontvangt dan hij bij de commerciëlen zou kunnen krijgen, neemt hij voor lief.

"Als ik een goudzoeker was geweest, werkte ik al zeker tien jaar bij de commerciële omroep"

"Er staat nu veel meer vrije tijd tegenover. Dat is ook kapitaal", zegt hij in een interview met het AD. "Geld is trouwens voor mij nooit de belangrijkste reden geweest bij de keuze voor werk. Dat was het dus ook niet toen ik zes jaar geleden bij de publieke omroep bleef. Als ik een goudzoeker was geweest, werkte ik al zeker tien jaar bij de commerciële omroep."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door

Toch heeft hij wel getwijfeld of hij bij de publieke omroep moest blijven. "Het gras is groen aan de andere kant van de heuvels en er werken ook daar zeer inspirerende mensen", geeft hij toe. "Maar ik kreeg een plannetje voor een zaterdagavondprogramma, en ik denk dat de ingrediënten en smaken die ik daarbij wil gebruiken vooral bij de publieke omroep passen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Matthijs stopt met DWDD: zijn carrière in een notendop

In die periode werd hem ook langzaam duidelijk dat hij niet langer "zo intens" wil werken. "Elke dag live een talkshow maken en presenteren, daarbij ook nog geplaagd door mijn onvermoeibare wens om zo origineel mogelijk te zijn, ik merkte dat er een eind aan kwam. Ik hijs de zeilen en verlaat de woeste baren op weg naar iets rustiger water."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong: 'Matthijs stopt in maart met DWDD'

Op 27 maart wordt na vijftien jaar de laatste uitzending van De Wereld Draait Door uitgezonden. Dat het programma niet verder gaat zonder de presentator, vindt hij niet gek. "BNNVARA kon zeggen, je naam staat niet in de titel dus we gaan er vrolijk mee door. Ze zeiden: Zonder jou geen DWDD."

De geruchtenmachine maakte de afgelopen tijd al overuren. Het was niet de vraag of maar wanneer Matthijs zijn vertrek aan zou kondigen. Je ziet het in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!