Arjen Lubach Beeld © ANP

Arjen Lubach gevraagd als opvolger Matthijs van Nieuwkerk

14 februari 2020 10:29

Deze week werd bekend dat BNNVARA de stekker uit 'De Wereld Draait Door' trekt. Presentator Matthijs van Nieuwkerk (59) stopt ermee en dat betekent ook meteen dat de talkshow ophoudt. Opvallend genoeg laat Arjen Lubach (40) weten dat hij vorig jaar nog is gevraagd als opvolger van Matthijs.

"Ik maak liever grapjes, ik denk niet dat zo'n talkshow iets voor mij is"

"Ik ben vorig jaar gebeld", bekent de Zondag met Lubach-presentator in de 538 Ochtendshow. "Zo van: stel dat Matthijs stopt, heb jij dan interesse? Maar ik heb gezegd: 'Ik maak liever grapjes, ik denk niet dat zo'n talkshow iets voor mij is'."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk over einde DWDD: 'Het is mooi geweest'

Arjen denkt dat hij niet de brede nieuwsgierigheid kan opbrengen die Matthijs volgens hem wel heeft. "Weet je wat het is, je moet wel geïnteresseerd zijn in alles." En dat is nu juist het 'probleem' bij Arjen: hij vindt alleen dingen leuk die hij zelf interessant vindt. "Een talkshow elke dag is een uur lang interesse voor alles. Soms zijn er dingen die ik niet leuk vind in de wereld."

Volgens Arjen was Matthijs zo geschikt, omdat hij echt nieuwsgierig is. "Bij mij houdt dat op een gegeven moment wel op."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door

Toch hoeven we Arjen niet lang op televisie te missen. Het satirische VPRO-programma Zondag met Lubach is vanaf aanstaande zondag terug met een nieuw seizoen. De elfde reeks van het succesvolle programma zal weer tien afleveringen tellen. ZML brak de afgelopen weken diverse kijkcijferrecords. Alle afleveringen trokken meer dan een miljoen kijkers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geld speelde geen rol in keuze Matthijs van Nieuwkerk

Het einde van De Wereld Draait Door is volgens Ron Vergouwen genoeg reden voor een eervolle prijs, zo stelt hij in RTL Boulevard. Je ziet het in de video hieronder:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!