Beeld © ANP

Bruni Heinke onthult: 'Ik moest uit GTST na ruzie'

14 februari 2020 13:06

Het zit Bruni Heimke (79) na al die jaren nog steeds dwars dat haar populaire personage, Helen Helmink, opeens het veld moest ruimen uit soapserie 'GTST'. Dat zegt de actrice in een interview met het AD.

"Eigenlijk word ik gewoon doodgezwegen"

Heinke was tussen 1992 en 1997 in de serie te zien. Opeens verdween haar personage Helen naar Canada. De actrice stelt dat dit kwam omdat het niet boterde tussen haar en producent Johan Nijenhuis. "Het was een vervelend einde. Ik kijk nog zelden naar GTST. Ik zag wel dat mijn pleegdochter, die gespeeld wordt door Babette van Veen, terug is. Het gekke is: er wordt haar nooit gevraagd naar haar pleegmoeder. Eigenlijk word ik gewoon doodgezwegen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Johnny Kraaijkamp nog zeker tot 2021 te zien in GTST

Tegelijkertijd wordt de actrice, na bijna een kwart eeuw, nog steeds op straat herkend vanwege haar rol in de serie. "Je krijgt wel een stempel door GTST. Laatst zei een man in een winkel bij mij in de buurt: ‘Ik moet u toch iets vertellen’. Hij was van Marokkaanse komaf en zei: ‘We moesten altijd naar GTST kijken om Nederlands te leren’."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Nieuw gezicht én huwelijksaanzoek in GTST

Heinke wordt dit jaar 80, vertelt ze. Maar ze oogt te jong voor 'oude rollen'. "Ik kom te jong over", verzucht ze. "Vorig jaar werd ik gebeld door Flikken Maastricht. Toen ik het script kreeg, las ik dat ik een stokdoof oud vrouwtje moest spelen van rond de 80 dat met 12 kilometer per uur door Maastricht rijdt. Ik belde terug en zei: 'Kennen jullie mij wel? Ik geloof niet dat ik jullie type ben'."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!