Frans Bauer langs bij onzelfzuchtige helden in nieuwe RTL-show

18 februari 2020 15:41

Frans Bauer (46) gaat in het nieuwe RTL-programma 'Goed voor elkaar' mensen in het zonnetje zetten die zich volledig om anderen bekommeren en zichzelf op een tweede plek zetten. Dat kunnen vrijwilligers zijn of mensen die gekozen hebben voor een beroep waarin zij iets kunnen betekenen voor een ander.

"Een dagje meekijken in het leven van een held, zo kan ik dit programma het beste omschrijven"

In de eerste aflevering die RTL 4 dinsdag 3 maart uitzendt loopt Frans een dag mee met de nachtzorg en de verkeerspolitie. De zevendelige serie eindigt met portretten van Stichting Contacthond en het Leger des Heils.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Frans Bauer maakt enorme carrièreswitch in Argentinië

Frans zegt er zelf het volgende over: "We zien elke dag wel beroepen die zo normaal lijken dat ze weg blenden in de dagelijkse gang van zaken. Wie kent het niet, je ziet een politieauto rijden, brandweer, of traumahelikopter vliegen. Even een snelle gedachte: waar zouden ze heengaan of wat is er gebeurd? Maar veel beroepen in Nederland blijven vaak onderbelicht en daarvan ziet alleen een klein groepje mensen wat voor geweldige uitwerking ze kunnen hebben op iemand die ermee te maken heeft gehad. Een dagje meekijken in het leven van een held, zo kan ik dit programma het beste omschrijven."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dit is de nieuwe schoondochter van Frans en Mariska Bauer

"Goed Voor Elkaar staat voor mensen die met hart en ziel dit werk doen. Ze doen het met zoveel toewijding dat ze vaak zelf niet doorhebben dat ze voor die ander het verschil maken. Ze nemen hun werk als vanzelfsprekend mee omdat ze er zoveel van houden", vervolgt Frans. "Maar wij willen laten zien dat ze juist daardoor heel bijzonder zijn. Dat ze juist door hun passie en door wie ze zelf zijn enorm veel betekenen voor een ander. De dankbaarheid van mensen die deze ervaring delen is groot en het is mooi om mee te maken dat goed voor elkaar zijn echt bestaat. Geweldig."

Onlangs stapte Frans in Argentinië nog behoorlijk uit zijn comfort zone:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!