Beeld © Talpa/SBS Steenrijk, Straatarm 19-02-2020

Steenrijk, Straatarm-kandidaten stelen harten van kijkers

19 februari 2020 22:40

Waar de een kan strooien met het geld, moet de ander ieder dubbeltje drie keer omdraaien. In de meest recente aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm’ kan het verschil dan ook niet groter. Waar de twee zussen Dominique en Roxanne geen enkele financiële zorgen hebben, staat alleenstaande moeder Renate elke week weer voor een grote uitdaging.

"Echt onwerkelijk"

Renate zit met een hoge schuld in haar maag en probeert met man en macht de eindjes aan elkaar te knopen. Lange tijd heeft ze naast de opvoeding van haar dochtertjes ook hard gewerkt. Toch zit ze nu noodgedwongen thuis vanwege ernstige rugklachten en dat is moeilijk. Ze legt uit dat ze al haar spaargeld en kinderbijslag al heeft moeten inzetten om geen deurwaarders aan de deur te krijgen. Momenteel heeft ze ongeveer 50 euro per week te besteden.

Dominique en Roxanne daarentegen hebben het een stuk ruimer. De een draait een goedlopende Bed & Breakfast en een cateringbedrijf en de ander werkt en handelt in paarden. Hierdoor hoeven ze niet na te denken over wat ze willen en kunnen kopen wat ze willen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Heftig verhaal in Steenrijk, Straatarm weet de kijker te raken

Het is dan ook even schrikken voor de dames als ze het weekbudget onder ogen krijgen. “Lijkt me echt heel naar”, vertellen ze. Bij Renate daarentegen schieten de tranen gelijk in haar ogen als ze ziet dat ze maar liefst 1300 euro te besteden hebben. “Echt onwerkelijk.”

De dochtertjes van Renate willen maar een ding en dat is paardrijden. Tijdens deze week kan dit eindelijk in vervulling gaan. De meisjes krijgen paardrijles en genieten volop en ook moeder Renate straalt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prachtig einde voor familie Zark in Steenrijk, Straatarm

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!